» » » Куди заливати масло?

Куди заливати масло?

Куди заливати масло?

Для того, щоб залити масло в двигун, необхідно, відкрити капот і перевірити його рівень. Перед тим, як шукати, куди заливати масло в різноманітті агрегатів, треба розуміти, скільки його потрібно залити. Наявність масла визначається масляним щупом, він пізнаваний по яскравою ручці (як правило, жовтого або червоного). Сам щуп розмічений ризиками "min" і "max". Ці ділення показують критичні межі масла в двигуні. Саме "то", коли рівень масла знаходиться між цими ризиками, або, трохи ближче до "max".

Більш детально дізнатися, скільки потрібно масла в двигун, можна в статті "Скільки потрібно масла в двигун?". Ще один важливий момент, це вид масла. Його велике різноманіття, і яке масло заливати в двигун, детальніше прочитайте в наступному матеріалі"Яке масло заливати в двигун?".

Заливаємо масло в двигун

Отже, рекомендовано поповнити обсяг масла. Куди заливати масло в двигун? Звичайно, непосвяченого людини, різноманітність ємностей під капотом з їх кришками, трохи дезорієнтує. Але це, по початку. Кришка, яку ми шукаємо, знаходиться прямо на самому двигуні: на найбільшому механізмі, під капотом. У більшості випадків, вона промаркована зображенням "маленької лійки з краплею", або написом "oil". Додатковим ознакою є механізм закриття-відкриття, він полуповоротний, що не загвинчуються, що не кнопковий, а повертається на 90 градусів.

Заливаємо масло в коробку передач



Заливати масло в двигун відносно нескладно, і, це, здатний робити кожен водій. Інше питання: куди заливати масло в КПП? Ось тут, конструктивні різноманіття такі широкі, що точної відповіді не вийде, не знаючи конкретної моделі. Спільним є те, що отвір знаходиться внизу авто, його необхідно ставити на яму або підйомник. Бувають рідкісні можливості, коли до заливного отвору можна дістатися з підкапотного простору, але, це рідко. Автомобіль повинен перебувати в горизонтальній площині.

Перевіряємо рівень масла в КПП

В основному, заливний отвір КПП знаходиться в передній частині картера трансмісії, або трохи збоку. Не завжди, КПП оснащено щупом для проміру рівня, заміною йому служить власний палець. Відкручує гайку (часто, стрілка на ній показує напрямок), якщо цівка олії тече з трансмісії, то з кількістю масла все нормально, якщо не тече, засовує палець. Рівень повинен бути по нижній край отвору, якщо менше, то потрібно доливати.

Заливати масло в КПП доведеться за допомогою воронки, шприца (немедичного) або вакуумними пристроями. Залив відбувається до того, як надлишок олії не почне витікати з КПП. Після закінчення процедури, гайка щільно загвинчується.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!