» » » Куди заливати гальмівну рідину?

Куди заливати гальмівну рідину?

Куди заливати гальмівну рідину?

Простір під капотом автомобіля так насичено механізмами і ємностями, що непосвяченому людині відразу не зрозуміти, що і де знаходиться. Але виникають моменти, коли вам особисто доведеться «обслужити» автомобіль, для цього запам`ятовуйте, куди заливається гальмівна рідина.

При справній гальмівній системі немає необхідності додавати гальмівну рідину, так як вона в замкнутому циклі і практично нікуди не зникає, проте, як тільки з`явилися дефекти в системі, рідина знайде собі вихід. Також в системі є компенсаційні отвори. Зрозуміти відразу, куди йде гальмівна рідина можна після попереднього візуального огляду основних вузлів системи. Уразливими місцями можуть бути: бачок і головний гальмівний циліндр під капотом, робочі циліндри на колесах, гальмівні шланги. Зазвичай, після нічної стоянки в районі цих місць можна знайти сліди підкопування на асфальті.

При виявленні витоку, необхідно звернутися на сервіс за кваліфікованою допомогою, але попередньо треба дізнатися самому, куди заливати гальмівну рідину. При наявності інструкції, по експлуатації автомобіля, бачок для гальмівної рідини знайти легко, але така інструкція присутня не завжди.

Відкрийте капот моторного відсіку автомобіля. Резервуар, як правило, знаходиться по периметру біля краю підкапотного простору. Розташування залежить від моделі автомобіля. Корпус ємності з білої пластмаси з прозорими властивостями (можна побачити обсяг темної рідини). Часто кришка ємності має символ гальмівної системи «знак оклику в гуртку з скобочки». Колір її жовтий або чорний. В кришку вбудовані датчик, від якого повинні відходити дроти і щуп-поплавок, це наступний відмітна ознака.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!