» » » Як прибрати повітряні пробки?

Як прибрати повітряні пробки?

Як прибрати повітряні пробки?

Система охолодження двигуна підтримує працездатність автомобіля навіть в найсуворіших умовах експлуатації. Якщо в системі охолодження вашої машини утворилася повітряна пробка, то, прочитавши цю статтю, ви зможете легко видалити її.

Повітряна пробка - це повітря, який, потрапивши в канали і трубки системи охолодження двигуна, перешкоджає циркуляції охолоджуючої рідини. Утворюються повітряні пробки через недостатню кількість охолоджуючої рідини, або через негерметичність системи.

Ознаки утворення повітряної пробки

  1. Двигун нерівномірно прогрівається і швидко перегрівається. Нерівномірний прогрів відбувається через те, що повітряна пробка перешкоджає циркуляції антифризу по системі охолодження двигуна. А через те, що охолоджуюча рідина не може потрапити в радіатор, двигун швидко перегрівається.
  2. Непрацююча грубка (обігрівач). Антифриз через повітряної пробки не може потрапити в радіатор опалення.

Обидва цих ознаки, як правило, проявляються одночасно і вимагають негайного втручання. Є два основних способи видалення повітряної пробки, при використанні кожного з яких потрібно працювати при повністю відкритому крані отопітеля (найгарячіший повітря).

Як прибрати повітряну пробку через розширювальний бачок



Якщо у вашому авто є можливість від`єднати шланг підігріву дросельного вузла або карбюратора (більшість автомобілів ВАЗ), то цей спосіб вам підійде. Для початку потрібно зняти всі захисні кожухи та інші заважають елементи. Потім потрібно витягнути хомут шланга підігріву і зняти зі штуцера сам шланг. Далі відкручуємо пробку розширювального бачка і дуємо в нього до тих пір, поки антифриз не почне витікати з патрубка або дросельного вузла. Як тільки цей момент настав, потрібно швидко вставити шланг на місце і закриття його. Процедура завершена.

Видаляємо повітряну пробку нагріванням

Якщо вам не дуже хочеться дути в бачок, ви можете скористатися наступним методом. Для початку потрібно розігріти двигун до робочої температури і заглушити його. Прибираємо все захисту і знімаємо шланг зі штуцера підігріву дросельного вузла. Чекаємо, коли потече охолоджуюча рідина, і потім збираємо все назад. Якщо рідина так і не потекла, то потрібно прикрутити шланг на місце, відкрити і закрити пробку бачка і повторити процедуру. Головне при цьому способі - не обпектися охолоджувальною рідиною, чия температура близька до 90 градусів, а також бути готовим до фонтанування струменя, бо рідина в системі знаходиться під тиском.

Пам`ятайте, що прибирати повітряні пробки необхідно якомога швидше, тому що відкладання цієї процедури може привести до найсумніших наслідків аж до втрати двигуна.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!