» » » Чому не працює грубка?

Чому не працює грубка?

Чому не працює грубка?

Питання про справність автомобільної системи опалення хвилює кожного автомобіліста. З настанням холодів несправна піч може зіграти з власником машини злий жарт. Але ж нікому не хочеться мерзнути. Тому в даній статті ми поговоримо про те, які можуть бути причини несправності грубки, чому вона не працює і як усунути ці проблеми.

Пошук несправності і усунення

Однією з найбільш частих поломок системи опалення машини є поломка вентилятора. Так само можливі збої в роботі даного елемента. Вентилятор може працювати, але замість гарячого буде надходити холодне повітря. У цьому випадку потрібно перевірити трубки, які направляються до грубки від радіатора. Якщо одна трубка буде холодною, а друга гарячої, значить у вашій системі опалення порушений режим циркуляції охолоджуючої рідини. В цьому випадку перевірте, чи відкритий краник. Також потрібно перевірити тяги, які відповідальні за запуск на грубці. Якщо будь-які компоненти системи несправні, наприклад, краник, то їх рекомендується замінити.

Детальніше про цю проблему ви можете дізнатися зі статті Чому пічка дує холодним повітрям.

  • Експерти радять позбавлятися від краника, а на його місце поставити відрізок труби. Завдяки цьому система охолодження буде повністю заповнена рідиною, що охолоджує.
  • Іншою причиною несправності системи опалення може бути повітряна пробка. Позбутися від цієї проблеми дуже легко. Досить просто видалити рідину від краю горловини, потім завести мотор і різко натиснути на педаль газу. Таким чином ви зможете пробити повітряну пробку в системі охолодження.
  • Так само причиною несправності може бути засмічений радіатор. Щоб прочистити його, досить виконати простий демонтаж і скористатися пилососом для внутрішнього радіатора, а для зовнішнього краще використовувати потоки стисненого повітря.
  • Якщо у вас не працюють заслінки, значить швидше за все проблема з тягами приводів. Також рекомендується оглядати заслінки, щоб перевіряти їх стан. На засувках не повинно бути тріщин.
  • Особливу увагу потрібно приділяти радіатора опалювача. При цьому цей елемент сильно забруднюється. Саме він стає причиною поломки грубки. Якщо радіатор вже сильно забруднений, то вентилятор працювати не буде. Вам доведеться розібрати систему опалення, щоб переглянути загальний стан електродвигуна грубки. Рекомендується відразу змінити деталі і вузли.
  • Ще однією причиною відмови вентилятора системи опалення може бути обрив проводу. В цьому випадку можна перевірити вентиляційні отвори. Отвори зазвичай знаходяться на дверях. Якщо дійсно стався обрив проводу, то досить спаяти проводок, і вентилятор почне працювати.
  • Якщо ви помітили, що грубка гуде, значить є проблеми з мотором. В цьому випадку треба звертатися до автоелектрика.

нормативи роботи



Як і будь-який пристрій опалювальна система має свої нормативи. Причому слід зазначити, що якщо у вашій машині встановлена система клімат-контролю, то її пристрій є більш складним, а значить і обслуговування також вимагає певних знань. Тому систему клімат-контролю автомобіля, який знаходиться на гарантії сервісного центру, краще відправляти саме фахівцям. В іншому випадку ви можете втратити гарантію.



Що ж стосується нормативів роботи, то зазвичай при температурі -25 через 10 хвилин роботи двигуна температура в салоні повинна перевищувати 15 градусів за Цельсієм. Причому, ви не повинні відчувати жар у верхній частині салону. Іншими словами, вашій голові не повинно бути жарко. Якщо ви помітили, що робота системи опалення в плані нормативів порушена, значить вам слід перевірити її.

Причому рекомендується здійснювати перевірку до настання сезонів холодів. Адже ремонт опалювальної системи (а тим більше клімат-контролю) може затягнутися надовго.

Наостанок хотілося б зазначити, що з ростом пробігу доглядати за системою опалення стає складніше. Однак це зовсім не означає, що її не потрібно перевіряти. Навпаки, чим більше пробіг, тим частіше слід перевіряти систему опалення.

На додаток ми рекомендуємо прочитати вам статтю по темі Чому грубка погано гріє.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!