» » » Чому пічка дує холодним повітрям?

Чому пічка дує холодним повітрям?

Чому пічка дує холодним повітрям?
Чому пічка дує холодним повітрям?

Існує цілий ряд причин, чому грубка в автомобілі дме холодним повітрям. При цьому далеко не всі з них пов`язані з несправностями в машині. У даній статті ми постараємося торкнутися весь перелік факторів, які впливають на температуру повітря з печі.

Правильна експлуатація грубки

Необхідно розуміти принцип роботи печі в автомобілі, щоб знати, добре вона працює чи ні.

  • Перш за все, ви повинні знати, що якщо за вікном мороз, то ваша піч в машині не розігріє повітря в салоні раніше ніж за 10-15 хвилин безперервної роботи двигуна. Це природно, адже мотор ще сам по собі не прогрілося;
  • Не варто залишати грубку включеної на тривалій зупинці. Хвилин через 15 вона буде дути холодним повітрям. Та й мотор зовсім охолоне;
  • Автомобілі з малим об`ємом двигуна прогріваються повільніше. Стало бути, і грубка пізніше стане видавати потоки теплого повітря;
  • Потрібно також враховувати, що перед тим, як повітря в салоні нагріється, повинен прогрітися пластик, з якого виконані складові частини автомобіля.


Не враховуючи всіх цих нюансів, багато водіїв помилково роблять висновок, що їх грубка в холоду працює погано, повільно нагрівається і довго дме холодним повітрям. Насправді це нормально.

Технічні неполадки з пічкою



Але нерідко трапляються і технічні неполадки, через які грубка може дути холодним повітрям.

  1. Перша причина - це проблеми з термостатом. В цьому випадку піч може добре працювати в місті, наприклад, але «холодити» на трасі. Рішенням проблеми стане заміна термостата.
  2. Засмічення фільтра в салоні. У разі засмічення теплому повітрю просто нізвідки буде надходити. Найпростіше рішення - замінити старий салонний фільтр.
  3. Як це не парадоксально, але з печі може йти холодне повітря в тому випадку, якщо стався витік охолоджуючої рідини. В такому випадку в малий контур системи охолодження потрапляє повітря. Щоб його звідти вилучити, необхідно підняти передню частину автомобіля, відкрити кришку радіатора і розширювального бака, завести двигун і, заливаючи в бачок тосол, зробити кілька прогазовок. Потрібно бути дуже акуратним і берегти руки, т. К. Тосол може бризкатися.
  4. Несправність роботи грубки може бути пов`язана з поломкою регулятора «тепло-холод». Вона розташовується на приладовій панелі. Регулятор, як правило, виглядає у вигляді важеля або коліщатка. Принцип роботи полягає в тому, щоб за допомогою тяги або троса перемикати кран накопичувача, що забезпечує надходження теплого або холодного повітря в салон. Самостійний ремонт в зимовий час закінчується, як правило, на етапі знаходження під капотом самого крана і перемикання його в стан «тепло», щоб через грубку в салон почав надходити тепле повітря. Влітку ж можна повністю відновити механізм. Якщо ж мова йде про машину, наповненою електронікою, то ремонт може бути більш трудомістким.
  5. Причиною поганої роботи печі може послужити не тільки забруднення фільтра, але і забруднення самого радіатора грубки. Зазвичай внутрішня порожнину радіатора забруднюється при використанні антифризу низької якості або води (в літній час). Найрадикальніший спосіб вирішити проблему обігрівача в даному випадку - це заміна радіатора грубки. Якщо ви хочете обійтися без значних фінансових вкладень, то можете спробувати прочистити радіатор опалення самостійно за допомогою промивання розчином лимонної кислоти (50 грамів на 1 літр теплої води).

Якщо у вас залишилися питання, пов`язані з неякісною роботою грубки автомобіля, ви можете прочитати ще одну статтю нашого сайту - Чому грубка погано гріє.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!