» » » Як усунути текти радіатора?

Як усунути текти радіатора?

Як усунути текти радіатора?
Як усунути текти радіатора?

В процесі експлуатації автомобіля водії стикаються з проблемою витоку охолоджуючої рідини з кількох причин:

  • розсихаються і надриваються патрубки, що з`єднують двигун і всю кільцеву систему охолодження між собою;
  • сальники помпи втрачають з часом герметичність;
  • з`являються тріщини в пластиковому розширювальному бачку;
  • утворюється пробоїна в радіаторі через влетів каменю через радіаторну решітку, або відбувається руйнування радіаторних сот під впливом «застарілого» антифризу.

Перш ніж усунути текти радіатора, варто визначити місце протікання і оцінити розмір отвору, через яке антифриз виходить назовні. У цьому допоможе колір самої охолоджуючої рідини, яку підфарбовують спеціально для визначення місця протікання. Після оцінки параметрів пробоїни вибираємо варіант, який підходить для її усунення на момент огляду.

Способи усунення пробоїни

Існує кілька способів, які допоможуть залатати отвір:

  • при величині пробоїни до 2 кв. мм використовуються спеціальні герметики як тимчасовий засіб закупорки проблемної ділянки;
  • серйозніші отвори ліквідують термостійким клеєм ( «холодної зварюванням»), який має консистенцію пластиліну, легко наноситься навіть на важкодоступне місце ремонту;
  • пайка застосовується на алюмінієвих і мідних радіаторах в разі капітального відновлення пошкодженої деталі.

Інструкція та принцип роботи з герметиками

Як усунути текти радіатора автомобіля за допомогою герметиків, розписано на етикетці цього продукту. Засоби бувають трьох типів - порошкові, полімерні, металізовані. Вони мають невеликі відмінності у використанні, але, в основному, зводяться до однієї загальної схемою застосування: прогріти двигун протягом 20 хвилин, вимкнути і почекати, поки впаде тиск охолоджувальної рідини в системі, залити / засипати герметик в радіатор або розширювальний бачок і знову завести двигун на 20 хвилин.



Циркулюючи разом з антифризом, засіб не осідає на стінках радіатора, вступає в реакцію тільки з киснем (з повітрям в місці пошкодження). Тонка плівка не дає рідини витікати. Варто врахувати, що часте використання герметиків засмічує радіатор, для виключення серйозних поломок його варто промити і провести ґрунтовний ремонт.

Так як усунути текти радіатора охолодження герметиком остаточно не можна, проведіть пайку запчастини до повного усунення пробоїни. Спочатку варто вивчити ширину або діаметр отвору, після зливу рідини зачистити місце для зварювання та паяльником нанести або припій (латунний або мідний), або встановити латку на велику площу пошкодження.

Читайте також статтю Як усунути текти масла | Усунення течі радіатора.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!