» » » Як вигнати повітряну пробку?

Як вигнати повітряну пробку?

Як вигнати повітряну пробку?

Якщо двигун після холодного пуску довго прогрівається, то, швидше за все, в системі охолодження присутній повітряна пробка. Від неї необхідно обов`язково позбутися. Щоб не вирушати для цього в автомобільну майстерню, ви можете видалити її самостійно, скориставшись одним із способів, представлених нижче.

спосіб №1

Перед тим як вигнати повітряну пробку з системи охолодження за допомогою цього способу, необхідно провести ряд підготовчих робіт. В першу чергу встановіть машину на рівну поверхню. Потім підготуйте кілька ключів - вони знадобляться в подальшому для зняття хомута. Після цього дочекайтеся, коли двигун охолоне (близько 10-15 хвилин), а потім приступайте до роботи:

  1. Візьміть ключ і за допомогою нього трохи ослабте, а потім посуньте хомут, що знаходиться на патрубку, який йде від системи охолодження.
  2. Після цього з трубки почне поступово виходити повітря, про що буде свідчити звук, що нагадує шипіння.
  3. Як тільки з патрубка потече антифриз (охолоджуюча рідина), буде потрібно повернути хомут на місце і надійно зафіксувати його.
  4. Тепер вам залишиться лише заповнити бачок антифризом до позначки «MAX», а потім можна перевіряти роботу двигуна.

спосіб №2

Позбутися від повітряної пробки можна за допомогою цього способу, якщо двигун вашого авто має робочий об`єм в 1,6 л. Адже в цьому випадку повітряна пробка зазвичай знаходиться в найвищій точці - дросельному вузлі. Щоб видалити її з вузла, потрібно виконати наступне:

  1. Зніміть пластикову накладку, що знаходиться на моторі.
  2. Потім знайдіть шланг дросельного вузла і зніміть з нього хомут.
  3. Почніть дути в патрубок до тих пір, поки з нього не поллється тосол, після чого швидко встановіть його на місце і зафіксуйте.

спосіб №3



Є ще один спосіб, але виконувати роботу повинні дві особи.

  1. Встановіть автомобіль капотом догори (на високий бордюр, естакаду або височина).
  2. Заповніть доверху розширювальний бачок охолоджувальною рідиною.
  3. Відкрутіть на радіаторі гвинт для стравлювання повітря.
  4. Включіть в салоні на максимальний рівень грубку.
  5. Одна людина сідає за кермо і починає злегка газовать.Другой людина дивиться нафту, яка витікає рідиною з радіатора. Необхідно, щоб в ній перестали з`являтися бульбашки.
  6. Коли почне текти чистий тосол, гвинт закручують назад, а в розширювальний бачок доливають необхідну кількість рідини.

Також ви можете скористатися порадами з видалення повітряної пробки, представленими в статті Як прибрати повітряні пробки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!