Як витягнути пробку з вуха?

Як витягнути пробку з вуха?

Якщо ви підозрюєте, що у вас в вусі є сірчана пробка, то краще піти до лікаря, щоб він підтвердив або спростував ваші підозри. Але якщо у вас немає на це часу, то витягнути пробку з вуха цілком можна і самостійно, головне дотримуватися запобіжних заходів і слідувати рекомендаціям описаним нижче.

Позбавляємося від пробки у вусі за допомогою теплої води

Перед тим як витягнути пробку з вуха слід промити вушну раковину теплою кип`яченою водою, струмінь яку необхідно направляти в вухо невеликими порціями з великого шприца правою рукою. Слід простежити, щоб струмінь води потрапляла саме на верхню стінку слухового каналу. Крім цього в процесі промивання необхідно лівою рукою відтягнути вушну раковину трохи назад і вгору. Після того як ви побачите, що пробка вийшла слуховий прохід потрібно зсередини акуратно протерти насухо ватою.

Позбавляємося від вушної пробки за допомогою перекису водню



Якщо вищеописана процедура не допомогла, то перед тим як витягти сірчану пробку її слід розм`якшити 3% розчином перекису водню, який потрібно капати у вухо 2 рази на день по 8 крапель. Тривалість курсу становить близько тижня. Після того як перекис розчинить сірку, пробку можна буде легко вимити з вуха. Після видалення сірки слід акуратно протерти слуховий прохід ватним тампоном і залишити вухо в спокої. Потім протягом 3-5 днів рекомендується прогрівати вухо по 15 хвилин сухим теплом. Для цього цілком підійде і звичайна лампа розжарювання.

Крім вищеописаних способів можна скористатися спеціальними препаратами для розчинення пробки, такі як краплі «А-церумен» або вушні фітосвечі, які можна придбати в будь-якій аптеці без рецепта лікаря. Однак слід пам`ятати, що вони мають протипоказання, тому перед покупкою вивчіть інструкцію або проконсультуйтеся з лікарем. Ну, ось тепер ви знаєте, як витягнути вушну пробку і дана напасть не застане вас зненацька. Тепер ви знаєте, як витягнути вушну пробку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!