Що робити якщо заклало вухо?

Що робити якщо заклало вухо?

Якщо у вас закладено вухо, то не потрібно впадати у відчай. Але і не потрібно залишати цю проблему без уваги. У нашій статті ми наведемо деякі способи позбавлення від закладеності вуха. Отже, що робити, якщо заклало вухо?

Процедури проти закладеності вуха

  • Якщо у вас заклало вуха в слідстві застуди, а застуда давно пішла, але пробка у вусі залишилася, тоді є такі способи усунення закладеності.
  1. Закапайте в вухо теплу воду зі звичайною содою. Закрийте вухо ватою. Це розм`якшить пробку у вусі.
  2. Візьміть шприц без голки.
  3. Розведіть кип`ячену теплу воду з марганцівкою.
  4. Наберіть з посудини воду з розчином марганцівки в шприц. Поставте шприц в вухо до упору. Різким рухом натисніть на поршень шприца. Переконайтеся в тому, що вода має можливість вийти з вуха. Не слід закупорювати його черговою порцією води. Пробка повинна вийти через один-два підходу. Ви відчуєте воду, що витікає з вуха і різка зміна слуху.

Це дуже ефективний і безпечний спосіб. Займатися цим краще у ванній, так як будуть бризки.

  • Є ще один народний спосіб позбавлення від закладеності. Однак лікарі серйозно не рекомендують його пробувати, так як він є досить небезпечним. Потрібно промити вухо декількома краплями гарячої горілки. Розігрійте горілку до 40 градусів. Потрібна тільки одна чайна ложка, а не весь запас. Повільно влийте горілку в вухо. Випробувачі цього методу відзначають неприємні болі під час процесу лікування.

Заклало вухо: допоможе вправа

Ось ще одна рекомендація від лікаря терапевта про те, що робити якщо заклало вухо. Ця вправа спрямована на усунення закладеності і навіть болю у вусі.

  • Витягніть нижню щелепу вперед.
  • Робіть кругові рухи щелепи по такій траєкторії: вперед-вниз-назад-нагору.
  • Рухи повинні бути максимально більшими.
  • Будьте обережні і не вивихну щелепу.
  • Якщо ви правильно виконуєте руху, то ви почуєте виразні звуки усередині голови. Вони нагадують клацання.


Секрет цих рухів дуже простий. Справа в тому, що скупчилася рідина повертається в канали носоглотки, і через ніс звільняє протоки, які заважають нормальному функціонуванню вуха і створюють больові відчуття в ньому.



Взагалі, існують різні причини закладеності вуха і не можна однозначно сказати, що робити, якщо заклало вухо- не завжди народні способи лікування допомагають впоратися з проблемою. Справа в тому, що пробка у вусі - це нормальна ситуація. Вухо в ході своєї роботи виділяє велику кількість сірки. Природно, ця речовина відкладається в протоках. Все в порядку, поки є хоча б невеликий простір в протоках - слух функціонує нормально і людина не відчуває ніякого внутрішнього тиску. Однак якщо починаються процедури водного промивання, то виникає наступна ситуація. Під впливом води сірка, що міститься в протоках, розбухає. Розбухаючи, вона повністю блокує простір в каналах носоглотки. Таким чином, ми отримуємо внутрішній тиск і падіння слуху. Багато лікарів говорять про те, що процедури промивання або чищення вуха за допомогою ватного тампона можуть виявитися неефективними. Тому вони радять звернутися за допомогою в поліклініку. Слух - це наш дар, як і зір. Здатність чути гідна того, щоб подбати про неї правильно.

Поради лікарів

Зазвичай лікарі радять в першу чергу виявити причину, чому закладає вуха. Якщо причина в закладеності через сірчаної пробки, то потрібно заливати в вухо 3% перекис водню. Десь половину або трохи більше піпетки. Тримати в вусі 2-3 хвилини. Після цих процедур пробка розм`якне. Потім потрібно відвідати поліклініку, де правильно видалять сірчану пробку.

Також лікарі радять використовувати спеціально створений для лікування закладеності вуха, препарат. Він називається "Орлавакс".

Закладеність вуха можна усунути великою кількістю способів. Головне уникнути проблем зі слухом. Як ми вже відзначали, слух - це справжній дар природи, тому про нього треба дбати уважно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!