Чим чистити вуха?

Чим чистити вуха?

Існує думка, що чистити вуха не треба, тому що природа задумала наше вухо так, що воно не потребує спеціальному очищенню і мимовільно очищається, виштовхуючи утворюється там сірку назовні. Але чистити вуха все-таки доводиться, і як це робити правильно, читайте в статті «Як почистити вуха?».

А що виникає питання про те, чим чистити вуха, грамотніше буде перефразувати: чим і як правильно чистити вуха?

Що таке вушна сірка?

Наше вухо містить речовину, зване сірою. Ця жовта маса оберігає внутрішні слухові органи від бруду, вологи, бактерій. Вона корисна в допустимих обсягах і виводиться сама з внутрішньої області при жуванні і відкриванні рота.

Як чистити вуха правильно?

Найкраще мити вушну раковину, ніж чистити вуха. Але при необхідності це треба робити пальцем, загорнутим м`якою серветкою. Так ми видаляємо надлишки сірки зовні, чи не запихаючи їх назад всередину, що трапляється при використанні ватних паличок. Це заталківаніе призводить до утворення сірчаної пробки. А її може видалити тільки лікар.



Але якщо пробки поки немає, можна допомогти сере вийти назовні наступними маніпуляціями. Потягніть мочку вуха вгору і вниз кілька разів, потягніть так само все вухо. Проробіть це вгору-вниз і вліво-вправо. Ви помітите, як сірка почне поступово виходити. Витріть її акуратно серветкою. Таким способом ви досягнете необхідного гігієнічного ефекту. Ні в якому разі не варто проникати всередину вуха сірниками з намотаною ватою, шпильками і скріпками, спицями та іншими металевими предметами! Це загрожує різними механічними пошкодженнями.

Зараз в моду входить використання вушних свічок. Вони досить дорого коштують. Свічка вставляється у вухо, в неї крапають певна рідина, потім підпалюється. Перед використанням таких свічок обов`язково проконсультуйтеся з лікарем. Адже витягування всієї сірки залишає ваше вухо без захисту перед запаленням, інфекціями.

Чим чистити вуха дитині?

При чищенні вух дитині не можна використовувати різні палички і що-небудь тверде. Лікарі рекомендують капнути в вушко вазелінового масла, потім акуратно витерти скрученим ватним джгутом його залишки разом з сіркою.

Чим чистити вуха собаці і кішці?

Коли власники тварин дізнаються, скільки коштують послуги ветеринара, вони відразу цікавляться, ніж чистити вуха кішці самостійно. У кішок і собак слухові канали набагато довше, природних наростів в вусі набагато більше. Тому можна знімати восковий наліт ватяними паличками, причому часто їх міняти, але краще все ж скористатися просто ватяні кульки. Спочатку треба звернути кішку туго в рушник, щоб вона не дряпалася, потім капнути у вухо 2-3 краплі оливкового масла. Чекаєте хвилину і знімаєте сірку ватною паличкою. Перш ніж чистити вуха собаці, добре б надіти на неї намордник і виконати таку ж процедуру.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!