Як зламати вухо?

Як зламати вухо?

Багатьох цікавить питання про те, чи можна зламати вухо. Для того, щоб дати розгорнуту відповідь, давайте спочатку розглянемо будову вушної раковини.

Вушна раковина складається з еластичного, дуже м`якого хряща. Він утворює характерний рельєф, що дозволяє вловлювати і направляти до барабанної перетинки звукові коливання. Також на зовнішній частині вуха є мочка, яка складається з м`якої жирової тканини.

І все-таки, як зламати вухо? Швидше за все, ніяк. Всі елементи вушної раковини досить еластичні і легко згинаються в різних напрямках. У деяких людей подібні вигини викликають больові відчуття, у деяких немає. Це залежить від ступеня твердості хряща. І в одних і у інших вухо досить гнучке, щоб після вигину повернутися до свого попереднього стану. Перелому, як такого, бути не може.

Люди іноді можуть плутати перелом з різними ушкодженнями вуха. Травми вух найчастіше трапляються у борців. Це контактний вид спорту пов`язаний із захопленнями і поштовхами. При ударі в вухо у потерпілого може розвинутися вушна гематома. При цьому в вухах може накопичуватися рідина, яку неодмінно потрібно відкачувати в лікарні. Після подібних травм форма вух може змінюватися, і люди можуть називати це переломом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!