» » » Як зняти бензобак?

Як зняти бензобак?

Як зняти бензобак?
Як зняти бензобак?

Бензобак в порівнянні з іншими деталями автомобіля рідше потребує ремонту чи догляду. Однак іноді його необхідно зняти з метою заміни, ремонту або для того, щоб прибрати всю накопичилася за час експлуатації автомобіля бруд. Сьогодні поговоримо про те, як зняти бензобак з ВАЗ 2106.

Перш ніж приступити до основних дій, не забудьте злити все що залишилося паливо! Тільки після цього можна знімати бензобак:

  1. Від`єднайте дроти живлення від датчика рівня палива на автомобілі. Це можна зробити, зірвавши їх рукою. Просто потягніть наверх, і дроти відійдуть самі.
  2. Також під баком ви знайдете тонкий вентиляційний шланг. Його теж треба бензобаквід`єднати.
  3. Відпустіть хомут паливного шланга. На багатьох моделях цей етап викликає певні складнощі, тому що за час експлуатації шланг просто-напросто прилипає до штуцера. Щоб впоратися з цим, досить трохи розворушити його за допомогою плоскогубців, покрутивши шланг навколо штуцера. Через пару хвилин його можна буде легко зняти.
  4. Тепер необхідно відкрутити кріплення стяжки хомутів бака.
  5. Ліву частину хомута потрібно відвести вниз, так як вона повністю бензобакзвільнилася.
  6. Щоб при знятті бака не заважає пробка горловини, її потрібно також відкрутити.
  7. Після відкручування пробки потрібно зрушити бак вліво. Так горловина звільниться з гумового чохла в корпусі автомобіля.
  8. І останній момент: необхідно відкрутити гайку мінусового проводу. Це можна зробити і плоскогубцями, проте фахівці радять скористатися глибокої головкою на 7.


Тепер бензобак нічим не закріплений до корпусу автомобіля, і його можна акуратно виймати з багажника.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!