» » » Як поміняти рульову рейку?

Як поміняти рульову рейку?

Як поміняти рульову рейку?

Дуже часто, при появі стукотів або люфтів рульового колеса потрібно зробити ремонт або заміну рульової рейки автомобіля. Дана процедура не така складна, як здається. Однак для її проведення необхідно знати певні інструкції і поради про те, як замінити рульову рейку.

Зняття рульової рейки

В першу чергу, необхідно від`єднати металеву пластину, яка відповідає за відведення тепла. Потім слід відкрутити від кузова автомобіля саму рульову рейку. При цьому не варто забувати відгинати краю фіксаторів болтів. Необхідно повністю від`єднати болт проміжного вала, який відноситься до рульового управління. Тільки після цього можна буде зняти рульову рейку. Якщо при її знятті виникнуть проблеми, необхідно спробувати розклинити кріплення проміжного вала.

Розбирання рульового механізму

Для того, щоб розібрати рульовий механізм необхідно використовувати спеціальні ключі, що знаходяться в ремонтному комплекті для вашого автомобіля. За допомогою них потрібно розбити рейку на наполегливу пружину, гайку, упор і стопорне кільце. Потім слід зняти пильовик з приводної шестерні і витягти стопорне кільце. Далі потрібно обкрутити гайку підшипника, для цього необхідно скористатися восьмигранником. Тепер можна акуратно витягнути вал, після чого збити корпус рейки.

Ремонт рульової рейки



Після того, як розбирання рульового механізму завершена, можна як поміняти рульову рейку, так і зробити її ремонт. Для ремонту рульової рейки необхідно скористатися ремонтним комплектом для вашого автомобіля, купленим заздалегідь в автомагазині. При покупці такого комплекту необхідно обов`язково звернути увагу на те, щоб всі деталі були призначені для вашого автомобіля. Щоб перевірити це, потрібно уважно вивчити маркування деталей.
На початку проведення ремонту слід витягти опорну втулку. Зробити це можливо за допомогою будь-якого плоского предмета, наприклад, плоскої викрутки. Потім необхідно змастити місце розташування втулки і, за допомогою викрутки, повернути її назад на місце. Тепер потрібно позбутися від надлишків, у вигляді кілець ущільнювачів, і замінити роликовий підшипник. На завершення, слід змінити підшипник на приводний шестерні.

Заміна сальника рульової рейки



З таким завданням як поміняти сальник рульової рейки, може впоратися будь-який автолюбитель. Для цього необхідно зняти передні колеса, чеку і відвернути від маточини рульової наконечник. Потім слід відкрутити від рульової рейки два штуцери, злити декстрон, після чого витягнути штуцери з рейки. Далі необхідно відкрутити на рульовому валу рейки болта карданчика, два хомута і дві гайки. Тепер слід від`єднати від рульового вала карданчик і акуратно витягнути рейку в праву сторону. Робити це необхідно максимально обережно, щоб не пошкодити пильовики, розташовані на рейці.

Потім потрібно зняти зверху рейки пильовик, так ви зможете побачити стопорне кільце. Тепер слід вставити пінцет в отвори стопорного кільця і витягнути його. Так ви побачите сальник, який слід витягти назовні.

Взявши новий сальник потрібно змастити його олією або густим мастилом і поставити на місце. Після цього акуратно, за допомогою молоточка, необхідно постукати по новому встановленому сальнику і зібрати корпус.

збірка корпусу

Після проведення всіх необхідних маніпуляцій необхідно зібрати рейку в корпус. Робиться це в зворотному порядку. Спочатку рейку слід вставити в корпус, потім встановити на місце вал приводної шестерні. Після цього потрібно закріпити гайку стопорним кільцем і закрутити її. Тепер можна поставити на місце пильовик і встановити упор рульової рейки, стопорного кільця і пружини, при цьому зафіксувавши їх наполегливої гайкою. Слід звернути увагу, що гайку необхідно закручувати до невеликого упору. В кінці, потрібно заткнути отвір заглушкою, нанести на рейку мастило і надіти пильовик.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!