» » » Як зняти рульову рейку?

Як зняти рульову рейку?

Як зняти рульову рейку?
Як зняти рульову рейку?

Кожен автолюбитель чудово розуміє, що один з найголовніших механізмів транспортного засобу - це, без сумніву, рульове управління. Від його справності залежить не тільки спокійне пересування машини, але і безпеку водія і пасажирів. Коректна маневреність допоможе водієві вчасно повернути в потрібну сторону для того, щоб уникнути зіткнення.

Будь автолюбитель повинен знати, як поміняти рульову рейку, тому що невідомо, в яку ситуацію він може потрапити на дорозі і які знання йому знадобляться.

Демонтаж рульової рейки



До нового автомобілю повинен додаватися сервісний мануал. У цих документах зазвичай дуже докладно описано, як правильно проводити дану процедуру для конкретної марки автомобіля. Однак, буває і таке, що документи не додаються, тому доводиться викручуватися самостійно. У нас представлені кілька простих порад, які допоможуть без проблем зняти рульову рейку.

  1. Дізнаємося, який саме тип рульової рейки був встановлений на певній марці автомобіля. Це може бути гідропідсилювач, найпростіший механізм, або електричний підсилювач.
  2. Для гідропідсилювача. Вивільняє трубки високого тиску і зливаємо звідти всю наявну рідину в чисту ємність. Для електропідсилювача демонтаж дуже складний, тому краще звернутися в спеціалізований сервіс.
  3. Простий механізм:
  4. Послаблюємо кріплення, болти приєднуємо до кузова транспортного засобу;
  5. Знімаємо карданне кріплення.

Установка рульової рейки

  1. Перевіряємо, щоб все кермові тяги були на місці;
  2. Рульовий механізм розташовуємо праворуч;
  3. Акуратно з`єднуємо карданний шарнір з рульовою рейкою;
  4. Не кваплячись приєднуємо всі труби на місця, використовуючи лише нові кільця ущільнювачів, а не старі;
  5. Перевіряємо, щоб трубопроводи були встановлені рівно;
  6. Встановлюємо кріплення для майбутніх кронштейнів;
  7. Заповнюємо ємність рідиною, яка була витягнута при знятті рульової рейки.

Зняти рульову рейку і встановити її назад не так вже й складно, якщо знати, як це зробити. Головне - стежити за своїм автомобілем і вчасно перевіряти всі його механізми, щоб не виявитися безпорадною при найменшій поломці.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!