» » » Як зняти внутрішній шрус?

Як зняти внутрішній шрус?

Як зняти внутрішній ШРУС?
Як зняти внутрішній ШРУС?

Передня частина авто вимагає до себе, як правило, дуже уважного ставлення, так як тут знаходиться двигун і рульові колеса. Маневреність для передньопривідною машини безпосередньо залежить від того, наскільки в цій частині все налагоджено. Для повноцінної передачі крутного моменту на кінці переднього валу встановлюється спеціальний ШРУС (шарнір рівних кутових швидкостей).

Але, як і будь-яка інша деталь, ШРУС періодично виходить з ладу, тому кожен турботливий автолюбитель повинен знати, як його зняти і провести необхідний ремонт. Давайте ж розберемося, як зняти внутрішній ШРУС, для того щоб замінити або відремонтувати його.

Важливо відзначити, що ШРУС для різних моделей авто має приблизно однакову конструкцію, а тому наведену нижче інструкцію можна вважати загальною.

підготовка

Насамперед вам необхідно підготувати комплект інструментів для від`єднання різних кріплень, молоток і монтировку. Варто відзначити, що є спеціальний знімач для зручного зняття ШРУСа, але взагалі можна впоратися і без нього. Однак, вам обов`язково знадобиться оглядова яма або висока естакада, а також вільний гараж.

знімаємо ШРУС

  1. Встановлюємо авто на естакаду (або ж над оглядовою ямою).
  2. Від`єднуємо кріплення - відкріпляли ступичні гайку, стопорну шайбу і нижню шарову опору.
  3. Витягуємо ШРУС.


Ось, власне, і все, хоча останній крок варто розглянути трохи докладніше. Справа в тому, що ШРУС не завжди витягти просто, навіть знявши всі кріплення. У цей момент стане в нагоді спеціальний знімач, а якщо його немає, на допомогу прийде молоток і монтування. Для того щоб шарнір зіскочив з вала, необхідно відстебнути стопорне кільце, а також зняти хомути пильовика, для цього вам буде потрібно верстак і молоток. Однак, незважаючи на те, що з`їм ШРУСа вимагає грубої сили, необхідно все ж дотримуватися обережності, діяти плавно і акуратно, інакше що-небудь зламаєте.

Якщо не впевнені в своїх силах, краще вирушайте в салон, де професіонали зроблять все швидко і добре.

Читайте також: Як замінити шрус.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!