» » » Як зняти підголовник?

Як зняти підголовник?

Як зняти підголовник?

Будь автолюбитель стикається з тим, що приходить час генерального прибирання свого автомобіля. В першу чергу в чищенні потребують чохли сидінь і підголівників. Для більш якісної чистки краще їх зняти. І тут виникає питання, а як зняти підголовник, щоб звільнити чохол сидіння. На будь-якій станції техобслуговування або автомобільній мийці ця проблема вирішується легко і просто, але при цьому треба розуміти, що послуга ця платна. Можна заощадити гроші, і все зробити самому.

Перш за все, потрібно вивчити інструкцію експлуатації автомобіля. У керівництві повинен бути зазначений механізм зняття підголівників. Можна відвідати офіційний сайт компанії АвтоВАЗ, де ви знайдете докладну інструкцію в електронному вигляді, як зняти підголівники ВАЗ 2110. Якщо стандартні сидіння були замінені, то варто звернутися до інструкції, яка додається в комплекті сидінь.



Відразу необхідно визначитися з типом крісел в вашому автомобілі. Є передні сидіння, в яких немає знімних підголівників, а замість цього верхня частина крісла має подовжену форму, що і є підголовником. Але в основному більшість моделей автомобілів оснащені знімними підголовниками. Визначившись з типом передніх крісел, стане зрозуміло, як зняти передні підголовники. Зазвичай вони кріпляться на двох сталевих осях. Для того щоб їх зняти, необхідно нахилити переднє крісло трохи назад. Взявшись двома руками за боки підголівника, опускають його вниз до упору. Після цього, трохи притиснувши до себе підголовник, тягнемо вгору. Він повинен легко вийти з пазів.

Для того щоб зняти підголівники розташовані на задньому сидінні необхідно знайти шпінгалет-кріплення, яке утримує заднє сидіння. Його слід відкрити і опустити спинку сидіння. На тильній стороні спинки крісла є кріплення, яке тримає підголівник. Якщо воно є, то його необхідно розкрити. Якщо таке кріплення відсутній, то необхідно максимально опустити підголівник, потягнути його назад і вийняти вгору. При цьому фіксатори повинні видати клацання. Але головне, після чистки чохлів не забудьте встановити підголівники на місце, відрегулювати і закріпити їх.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!