» » » Як розібрати торпеду?

Як розібрати торпеду?

Як розібрати торпеду?

Так часто виникають питання про те, як розібрати торпеду автомобіля, не вдаючись до послуг СТО. І це не дивно, адже навіщо платити за те, що з легкістю можна зробити самим. Деякі змінюють панель приладів для того, щоб створити новий вид всередині автомобіля, так би мовити, відзначитися в дизайні. Інші ж змушені знімати торпеду для того, щоб замінити проводку або що-небудь полагодити. Отже, ми розглянемо дві моделі автомобілів, а саме ВАЗ 2110 і «Лада Калина».

Як розібрати торпеду ВАЗ 2110

Для початку перерахуємо інструменти, які нам знадобляться. Перше це, звичайно ж, стандартний набір викруток та гайкових ключів. Також нам потрібні будуть самоклеючі етикетки і маркер. І власне, приступимо до інструкції. Не забувайте, що дуже важливо робити все продумано і поетапно.

Спочатку ми використовуємо гайкові ключі, так як необхідно зняти кермо, щоб надалі він не заважав нам. На цьому етапі, ви звільняєте гайку керма, після чого потрібно не тільки розхитувати його в різні боки, але і гарненько смикати.

Далі, вам потрібно позбавити салон від передніх сидінь. Для цього слід лише від`єднати кріплення, який на них встановлено. Після проходження даного етапу шлях до тунелю статі буде вільний і його можна буде розібрати за допомогою відкручування шурупів. Не забувайте про те, що існує і нижня частина тунелю, яку так само розбираєте.

Тепер вам необхідно зняти підрульові перемикачі. Для цього потрібно прибрати саморізи кожуха рульової колонки і зняти гвинти. Ось тут-то і знадобиться маркер і етикетки, якими ви відзначите дроти і роз`єми. Надалі це допоможе зібрати торпеду назад.

І ось дійшла справа до демонтажу бардачка. Знімаєте монтажний блок і реле. Також відзначаєте маркером дроти, щоб не заплутатися.

І нарешті відгвинчуєте кілька шпильок, які знаходяться під кришками воздуховодов і саморізи. Після чого побачите знову дроти, які промаркіруете, і від`єднуєте торпеду.

Як розібрати торпеду на Калині



Тепер переходимо до «Ладі Калині». Все що нам знадобитися, так це: коротка викрутка, яка має хрестоподібне лезо, торцеві головки 13мм і 10мм і пасатижі зі змінними насадками. І знову по етапах виконуємо інструкцію.

Використовуючи хрестову викрутку, знімаєте захист картера. Після чого беремо два шланга, для того щоб злити охолоджуючу рідину.

Відвертає гайку кріплення обігрівача до щитка моторного відсіку, використовуючи головку 10 мм. Далі знімаєте фільтр, облицювання підлогового тунелю, підрульовими поперечину і рульової кожух.

Знімаєте монтажний блок запобіжників, при цьому роз`єднуєте дроти з колодками. І від`єднайте роз`єм ЕБУ, який знаходиться під бардачком. Також прибираєте магнітолу.

Далі потрібно від`єднати від поперечки рульову колонку, для цього відкрутіть гайки і болти. І переходите до дверей, де в центральній частині і по краях відсуваєте ущільнювач і дістаєте пістони кріплення. Тепер ви зможете зняти облицювання передніх стійок.

І останні етапи полягають в знятті накладки, яка знаходиться у лобового скла, для цього потрібно буде відкрутити саморізи. Під нею і біля щитка моторного відсіку, необхідно прибрати ще по сім саморізів. Далі відкриється вид на поглиблення під вітровим склом, там відгвинчуєте дві гайки і знімаєте пластикові накладки, які знаходяться з боків, що дозволить витягнути панель приладів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!