» » » Як відремонтувати машину?

Як відремонтувати машину?

Як відремонтувати машину?

У статті ми підготували для вас покрокову інструкцію, як відремонтувати машину самостійно. Розглянемо ремонт на прикладі популярних пральних машин імпортної зборки з фронтальним завантаженням (їх конструкція приблизно схожа).

необхідні інструменти

  • хрестова (хрестоподібна) викрутка
  • шліцьова (плоска) викрутка
  • гайкові ключі на 8-9 і 19
  • кусачки або кліщі для самозатягуються хомутів (типу 1472-beta)
  • прості кусачки
  • звичайні плоскогубці
  • довгі відігнуті плоскогубці

Як відремонтувати пральну машину

Після того як всі інструменти під рукою, приступаємо до ремонту. Для початку за допомогою хрестоподібної викрутки відкручуємо гвинти верхньої панелі, а потім однією рукою піднімаємо задню частину панелі. Другою рукою рухаємо верхню панель у напрямку до задньої стінки. Це потрібно робити до тих пір, поки панель не відчепиться. Тепер знімаємо панель і приступаємо до демонтажу панелі управління. Спочатку видаляємо розподільник миючих засобів, для чого відкручуємо гвинти, які прикріплюють до передньої панелі його ящик, хрестової викруткою. Тепер притримуємо однією рукою панель управління, а інший зрушуємо її ліву частину, поки панель не відчепиться. Тут потрібно повернути панель під прямим кутом і від`єднати. Після цього вішаємо панель управління на бічну стінку, використовуючи сервісний гачок, довгий кінець якого потрібно вставити в отвір висувного ящика, а короткий кінець - прикріпити до бічної стінки.

Внутрішні панелі і шланги



Далі приступаємо до зняття сервісної панелі. Як завжди, відкручуємо гвинти, а саму панель від`єднуємо за допомогою невеликого важеля, яким цілком може послужити плоска викрутка. Однак якщо панель пофарбована, візьміть пластикову або дерев`яну лопаточку. Тепер відкриваємо дверцята машини і знімаємо її передню частину, отсоединяя кріплення. Центральну панель видаляємо, також відкручуючи гвинти, потім відкріпляли роз`єм блокування дверцят. За допомогою плоскогубців послаблюємо хомут на шлангу, що з`єднує бак з клапаном рециркуляції, після чого прибираємо шланг з розподільника. Тепер послаблюємо хомут на шлангу, приєднаному до ємності прессостата. Після ослаблення прибираємо шланг і знімаємо хомутик. Хрестоподібної викруткою послаблюємо гвинтові манжети на баку і знімаємо з бака хомут, а потім відкріпляли манжету дверцята люка і знімаємо манжету з барабана. Ну ось - тепер можна подивитися, що ж сталося.

Як відремонтувати машину - вузли

Для заміни клиновидного ременя потрібно знімати його, повертаючи на шківі. Новий ремінь потрібно надіти так, щоб один паз на кінці валика залишився вільним. Для ремонту шківа потрібно відкріпити пружину вузла прання, зняти клиновидний ремінь і, відкрутивши гайку шківа, зняти потім і його. Для зняття Тена потрібно відключити від нього провід і відкрутити фіксуючу гайку. Виймати ТЕН потрібно дуже обережно і з направляючої сторони. Для заміни колекторного двигуна зніміть клиновидний ремінь і відсуньте гвинти, що фіксують двигун. Після цього його можна демонтувати, а потім від`єднати від нього електричний роз`єм і підключити новий двигун, керуючись схемою. Зняти зливний насос дуже просто - після зняття сервісної панелі потрібно відкрутити гвинти насоса, а потім послабити хомутики і зняти сам насос, а ось вже після цього - обережно від`єднати роз`єми. Заміну шлангів потрібно виробляти, попередньо послабивши хомути. Щоб замінити розподільник миючих засобів, потрібно спочатку дістати шухляда, потім відкріпити вузол детергентів і від`єднати шланги, після чого можна замінити вузол на новий. Також в машині існують і інші вузли, ламаються рідше, замінювати які потрібно, обов`язково знеструмивши пральну машину - пам`ятайте про це.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!