» » » Як користуватися вебасто?

Як користуватися вебасто?

Як користуватися Вебасто?

Придбавши нове авто і виявивши на ньому систему підігріву двигуна «Вебасто», багато автомобілістів губляться: що з цим робити, як користуватися «Вебасто»? Давайте розбиратися. Як і з будь-яким автомобільним обладнанням, основна «підказка» по експлуатації «Вебасто» - інструкція з експлуатації. Її вимоги стандартні: не наражати підігрівач або будь-який з його компонентів механічних впливів, занурення в рідину, впливу електричних розрядів, їдких речовин, вологого повітря (95% і вище), високих температур (85 ° С і вище).  

Щоб уникнути задухи або отруєння не рекомендується користуватися підігрівачем в приміщеннях закритого типу, наприклад в гаражах, при відсутності в них витяжної вентиляції. Цього не можна робити навіть з системи дистанційного керування або програмованого таймера. Поблизу зернових, вугільних і паливних складів, а також на АЗС і в інших місцях, де можливе утворення горючих парів і пилу, підігрівач слід відключати. У разі появи незвичайних шумів, запаху палива або сильного диму з підігрівача установку необхідно заблокувати, знявши запобіжник, після чого відправити на сервіс.  

Паливо для «Вебасто» слід застосовувати тільки вказане на табличці. І паливо і присадки до підігрівнику повинні підбиратися відповідно до ГОСТу, особливо при експлуатації установки в умовах знижених температур. Охолоджуюча рідина в контурі повинна знаходитися на запропонованому виробником рівні і як мінімум містити 20% антифризу дозволеної тим же виробником марки. Один раз на місяць слід запускати підігрівач на 10 хвилин при мінімальній потужності вентилятора і холодному двигуні. Також рекомендується один раз в рік (найкраще - перед початком опалювального сезону) перевіряти «Вебасто» на сервісі.

Як включити «Вебасто»



Включати підігрівач поспіль кілька разів на загальний період понад 1 годину небажано, оскільки це може привести до розрядки АКБ. Щоб подібне не траплялося, після виключення підігрівача двигун повинен пропрацювати хоча б такий же час, як «Вебасто» або довше. Управління підігрівачем здійснюється дистанційною системою «Телестарт» або таймером (залежить від комплектації). Виробник передбачив роботу підігрівача як в зимовому режимі (підігрів), так і в річному (вентиляція). У зимовому режимі відбувається підігрів охолоджуючої рідини в системі охолодження двигуна. Циркуляційний насос «Вебасто» прокачує рідина через радіатор і охолоджуючий контур двигуна, блок управління при цьому автоматично запускає вентилятор обігрівача салону. У літньому режимі нагрівання і прокачування охолоджуючої рідини не виконується, включається тільки вентилятор опалювальної системи, внаслідок чого провітрюється салон.

Як запустити «Вебасто» перший раз

Спочатку виробник встановлює «Вебасто» в режим підігріву. Якщо підігрівач знаходиться в такому режимі, перш ніж його підключати, опалювальну систему автомобіля слід встановити на «тепло». При трехступенчатом вентиляторі опалювальної системи його регулятор слід встановити на перший розподіл, при чотириступінчастому - на друге. При плавній регулюванню потужності регулятор вентилятора встановлюється на 1/3. На випадок будь-якої несправності підігрівача в його системі передбачена електронне блокування. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!