» » » Як почистити форсунки?

Як почистити форсунки?

Як почистити форсунки?
Як почистити форсунки?

Паливо для автомобіля, як правило, містить у собі безліч різноманітних домішок, які забруднюють інжектор. А оскільки основною частиною інжектора є форсунки, які рівномірно впорскують паливо в циліндри двигуна, їх необхідно прочищати. Через забруднення форсунок паливо розпорошується неправильно і нерівномірно, що збільшує його витрата і, відповідно, витрати на утримання автомобіля, а також зменшує потужність двигуна. Отже, як почистити форсунки?

Основні способи очищення форсунок інжектора

До основних способів, до яких вдаються власники автомобіля з метою промивки форсунок відносяться:

  1. Ультразвукове очищення;
  2. хімічне очищення

Давайте коротко розглянемо кожен із способів більш детально.

ультразвукова промивка

Це найбільш громіздкий метод, оскільки необхідно знімати форсунки, що досить трудомістким. Також для цього знадобиться спеціальне обладнання - ультразвуковий стенд. Але, варто зазначити, що це також і найбільш ефективний метод, здатний впоратися навіть з сильним забрудненням.

Принцип дії цього методу такий:

  • демонтують форсунки з інжектора;
  • готують ультразвукову ванну (стенд): заливається туди сольвент для очищення форсунок;
  • виставляється необхідна ступінь герметизації і потужність очищення форсунок на стенді;
  • після очищення фахівці також рекомендують замінити фільтри і спеціальні укріплювальні кільця для продовження служби інжектора.


Також варто відзначити, що такий вид очищення найкраще проводити в автосервісі, оскільки обладнання буде коштувати додаткових витрат. Самостійно прочистити форсунки без допомоги спеціальної ультразвукової установки не вдасться.

хімічне очищення

Такий вид очищення допоможе промити не тільки форсунки, але також і складові паливної системи - бак для бензину, насос для палива і інші. Більш того, для цього не знадобиться демонтаж форсунок. Хімічна промивка підходить для засмічень легкої та середньої складності і не займає багато вашого часу.

Для очищення знадобиться присадний рідина (сольвент), паливний шланг, паливний насос, резервуар для рідини, хомути. Отже:

  1. Відключаємо паливний насос і знімаємо шланги.
  2. На місце цих елементів встановлюємо заздалегідь підготовлені шланг і насос для чищення і закріплюємо хомутами.
  3. З`єднуємо насос з акумулятором, а шланг подачі рідини опускаємо в ємність з рідиною для промивання. Експерти радять вибирати рідина для очищення найкращої якості.
  4. Далі заводимо мотор автомобіля і залишаємо його хвилин на 15-20 на холостому ходу. За цей час очищає рідина надійде в усі місця, що потребують очищення.
  5. Далі подаємо автомобілю відпочинок хвилин на 15 і включаємо двигун знову на змінних оборотах.
  6. Не варто хвилюватися про те, куди ж дівається очищає рідина і не потрапить вона в двигун. Залишки вийдуть разом з вихлопних газом.

Цей метод очищення дешевший і швидший, до того ж ви легко можете провести його в домашніх умовах самостійно.

Додатково читайте статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!