» » » Чи можна змішувати моторні масла?

Чи можна змішувати моторні масла?

Чи можна змішувати моторні масла?

Напевно, кожен сучасний автомобіліст стояв перед нелегким питанням: "Можна чи не можна змішувати моторні масла різних типів і виробників?". На це питання ми і спробуємо відповісти в даній статті.

Безсумнівно, у всіх нас бувають ситуації, коли потрібно дуже терміново кудись їхати, але от біда, піддон автомобіля майже порожній, і сам собою постає питання про те, чи можна змішувати моторні масла різних виробників. Звичайно, можна оббігти всі найближчі автозаправки і автомагазини, але ймовірність того, що ви знайдете потрібне масло, мізерно мала. Тому часто в таких ситуаціях водії вдаються до змішування різних масел. Але створювати такий "коктейль" в моторі вкрай небажано. Наслідки цього можуть бути непередбачуваними (мотор може просто стихнути, а в інших випадках вийти з ладу).

Якщо доливати масло такої ж бази, але іншого виробника, то ймовірність поломки двигуна вкрай мала. Лише в рідкісних випадках ваш двигун просто затихне. Для відновлення його працездатності достатньо всього лише промити спеціальними оліями (цю процедуру роблять в СЦ за відповідну плату). Але знову-таки, ця проблема виникає у 8.6% автомобілістів, тому сильно переживати не варто (це стосується тільки одиничних випадків).



Чи можна змішувати моторні масла різного типу? Так, але це набагато шкідливіше (змішувати мінеральне моторне масло з синтетичним). Якщо не врахувати деякі нюанси, то можна серйозно нашкодити двигуну автомобіля, і банальна промивка вже не допоможе. Тому ми розповімо про те, на що варто звернути увагу перед змішуванням масел:

  1. Варто знати, що сумісність масел одного виробника вкрай велика. Це пов`язано, перш за все, з тим, що у кожного виробника є власні технології виробництва масел, відповідно, ймовірність сумісності масел різних виробників вкрай мала.
  2. Варто пам`ятати, що після заміни масла в двигуні все одно залишається 7-12% старого масла (в нашому випадку - в суміші). Тому вам доведеться трохи частіше міняти масло, щоб усунути наслідки змішування.

Дотримуючись деяких простих правил, можна виробляти змішування масел без будь-яких серйозних наслідків. Сподіваємося, ми змогли вам відповісти на питання про те, чи можна змішувати моторні масла різних типів і виробників. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!