» » » Скільки потрібно масла в двигун?

Скільки потрібно масла в двигун?

Скільки потрібно масла в двигун?

Багато щасливих володарів новеньких і старих авто цікавить питання, скільки потрібно масла в двигун. Однак на це питання можна відповісти лише точно знаючи модель автомобіля. Кожній машині потрібна певна кількість масла, тому про це і про те, як його правильно заливати, ми розповімо Вам тут.

Скільки потрібно масла в двигун вітчизняним машинам? У вітчизняні легкові автомобілі потрібно заливати 3,5-4 літра олії. Фахівці рекомендують залити 3 літра і потім використовувати щуп для перевірки рівня масла. В іномарки з об`ємом двигуна 2,0 - 2,4 літра також не рекомендують заливати більш 4 літрів масла і радять користуватися щупом для перевірки рівня масла. Навіть якщо в технічному паспорті написано, що потрібно заливати 4,2 або 4,3 літра олії або більше, вистачить і каністри на 4 літри, оскільки все старе масло злити практично неможливо. У двигуни з великим об`ємом може знадобитися і більше масла. У будь-якому випадку після заливки певної кількості не полінуйтеся перевірити щупом рівень масла в двигуні.

Обов`язково враховуйте, яке масло Ви заливали в машину раніше. Як правило, якщо було синтетичне масло, то краще і далі заливати синтетику, а якщо напівсинтетичне - то його. Якщо Ви не знаєте, яке масло заливали в Вашу машину раніше, то двигун обов`язково потрібно промити перед тим, як залити нове масло. Це потрібно зробити, щоб не порушити правильну роботу двигуна.



Безпосередньо перед заміною масла двигун потрібно розігріти до робочої температури (у кожного автомобіля вона теж своя), потім злити старе масло і відкрутити масляний фільтр. Потім трохи почекайте і протріть всі старі деталі, після чого прикрутіть новий масляний фільтр і затягніть його, а потім болт. Далі витягніть і протріть щуп і через воронку починайте повільно заливати нове масло. Заливати масло потрібно до позначки максимум.

Після цього заведіть двигун і перевірте, згасне лампочка. Якщо немає, то потрібно подивитися, чи все Ви зробили правильно. Часто буває, що що-небудь забувають - наприклад, затягнути болт. Також треба сказати, що якщо Ви самі погано розбираєтеся в автомобілях, краще попросіть пояснити Вам цю процедуру досвідченим друзям або знайомим, або довіртеся фахівцям сервісних центрів, які зроблять заміну масла досить швидко.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!