» » » » Яке масло для масажу?

Яке масло для масажу?

Яке масло для масажу?

Масаж, як відомо, лікує не тільки тіло, а й душу. Дана процедура давно улюблена людьми і користується великою популярністю. Уміння робити масаж - це ціле мистецтво, яке включає в себе різні методики, техніки і правила. Однак існують також і способи, як підсилити дію масажу, одним з них є використання масел під час процедури. І в даній статті поговоримо про те, яке масло для масажу можна вибрати.

Вибір масла повинен бути заснований на тому, для яких цілей воно буде застосовано в масажі. А основними цілями застосування масла є:

  • Поліпшення ковзання рук по тілу при масажі
  • Досягнення певного ефекту при масажі (пом`якшення і живлення шкіри, антицелюлітний масаж, розігріваючий масаж, розслабляючий масаж, активація процесів в організмі і т.д.)

Склад масел для масажу

До складу масел для масажу входять різні компоненти, які можна розділити на наступні групи:

  • Базові компоненти. Дані речовини становлять основу масла для масажу, забезпечують ковзання рук масажиста, надають зволожуючу і пом`якшувальну дію на шкіру.
  • Активні компоненти додаються в масло для досягнення конкретних цілей, наприклад, розслаблення або протилежне - заряд енергії.


У зв`язку з тим, що різні види масел можуть привести до протилежних ефектів, необхідно відповідально підійти до вибору: яке масло використовувати для масажу. Так, наприклад, при масажі перед сном не варто використовувати масло, яке викликає прилив енергії, краще взяти якусь розслаблюючу і заспокійливу суміш.

Види масел для масажу

Залежно від переслідуваних завдань і входять в масло компонентів розрізняють базові масла і масла з активними компонентами. Зупинимося детальніше на обох видах.



Базові масла:

  • Мінеральне. Плюсом даних масел є їх порівняльна дешевизна, а також хімічна інертність. Тобто вони відмінно справляються із завданням - надання ковзання, але при цьому не вбираються в шкіру. Однак звідси випливає і їх недолік - надмірне використання призводить до зісковзуванню рук масажиста. А у клієнта з`являється відчуття жирної плівки на тілі. Найбільш популярні: парафиновое, вазелінове, парфумерне масло.
  • Натуральне. Багато, вибираючи, яке масло краще для масажу в якості базового, віддають перевагу натуральним оліям. Це відбувається завдяки тому, що вони вбираються в шкіру, приємно пахнуть і багаті цілим набором вітамінів і корисних для шкіри речовин. Однак є у них один мінус - вони окислюються на повітрі. Приклади: масло жожоба, ши, масло кісточки абрикоса.
  • Суміш натурального і мінерального. Змішувати масла можна в різних варіаціях, як самостійно, так і купивши вже готові суміші. Такий варіант базового масла часто бере найкраще від натурального і мінерального масла.

Масла з активними компонентами можна поділити на: 

  • Ефірні масла володіють різноманітним спектром дії, саме їх застосування з легкістю може посилити ефект від масажу, завдяки впливу не тільки на тіло, але і на емоційний стан людини (ароматерапія). Не використовуйте ефірні масла в чистому вигляді, вони додаються в базові оливи в невеликих пропорціях (кілька крапель).
  • Масла з активними добавками. Більшість людей вважають за краще не використовувати масла з різними синтетичними добавками, а віддають перевагу натуральним оліям.

Відповідь на питання: яке масло краще для масажу, в тій чи іншій ситуації буде різним. Наприклад, якщо клієнт у віці, то відмінним варіантом буде використання масла, стимулюючого регенерацію шкіри (суміш масла авокадо, з екстрактом Алое Віра). При антицеллюлитном масажі в маслі для масажу повинні бути присутні такі ефірні масла, як: апельсин, лимон, пачулі, кедр, кориця та інші.

Важливо знати

Перед використанням того чи іншого масла варто врахувати індивідуальну переносимість його компонентів клієнтом. Якщо людина не впевнена у відсутності алергії на компоненти масла, краще спершу нанести його на невелику ділянку шкіри і перевірити реакцію.

Тепер Ви знаєте, що краще масло для масажу, це масло відповідне цілям масажу. Ви знайдете основні правила, як робити масаж, в іншій статті нашого сайту - «Як робити масаж?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!