Який масаж краще?

Який масаж краще?

Перш за все, потрібно сказати, що лікувальний масаж відносять до фізіотерапії. Якщо порівнювати масаж руками професіонала з масажем апаратів, то ручний масаж, безсумнівно, має ряд переваг:

  • Дотики рук масажиста природні, на відміну від блоку механічного приладу.
  • Руками масажист зможе відчути набряк тканин або м`язовий тиск, що дозволить вдатися до підходящої методикою масажу.
  • Вислухавши і розібравшись у проблемі пацієнта, масажист зможе підібрати більш корисний вид масажу, його тривалість і кратність проведення.
  • Масаж можна поєднувати з лікувальними введеннями корисних речовин (мікроелементів, вітамінів, антиоксидантів) в шкіру.
  • Масаж допомагає вирішувати величезний спектр проблем зі здоров`ям, ні одному приладу це не під силу.

Давайте спробуємо розібратися, який масаж краще, і для яких цілей варто до нього вдаватися. Розглянемо найбільш поширені види масажів.

Хиромассаж

Ця техніка має на увазі зосереджене розминка м`язів кінцівок, обличчя та тіла. Після курсу хіромассажа шкіра над м`язами звільняється від рогових лусочок і застояного сала в сальних залозах. Це сприяє підвищенню тонусу м`язів, поліпшення шкірного дихання, видалення застоїв крові. Курс подібного масажу робить м`язи витривалішими і сильнішими. Підходить хиромассаж людям зі спайками, радикуліту, сполучнотканинними рубцями, міозитах, зниженням нервового збудження, зниженим тонусом м`язів.

дренажні техніки

Ця техніка робить акцент на серцево - судинну систему, масаж проводитися від великих судин до кровоносних і лімфатичних. Такі техніки допомагають прокачувати лімфу та кров. Використання такого масажу призводить до поліпшення водного балансу шкіри і її дренажу (виводяться вуглекислий газ і токсини), усунення різних застоїв в судинах, оздоровлення м`язів, підшкірної клітковини і клітин шкіри. Рекомендується він людям, що страждають спазмами м`язів, куперозом і почервонінням.

нейрофизиологический масаж



Який масаж вибрати при хронічній втомі? Однозначно, нейрофизиологический масаж. Особлива увага приділяється глибоким м`язам, які розташовані навколо хребта. Через шкірні нервові рецептори проводиться безпосередній вплив на ЦНР, вона починає подавати сигнали стресовим гормонам, так відбувається до того, поки їх запас не закінчиться. І в якості нагороди ви отримуєте розслаблення. Застосовують таку техніку при головних болях, безсонні, стенокардії, синдромі хронічної втоми, апатії, підвищеному тиску.

Міоструктурний масаж

Даний масаж робить акцент на сухожиллях, суглобах, глибоких м`язів і кістках кінцівок. В результаті йдуть біль і спазми, м`язи розслабляються, поліпшується обмін речовини, усуваються застої в тканинах. Рекомендується така техніка для всіх, хто проходить реабілітацію після хвороб суглобів.

антистресовий масаж

При цьому масажі фахівець використовує гідромасаж, м`який тиск, ароматичні і зволожуючі засоби. Особлива увага приділяється шиї і особі, адже там більшу кількість стресових точок. Аромотерапія і ніжні руху прекрасно знімають стрес. Основним показанням до такого масажу є синдром хронічної втоми.

Антицелюлітний масаж

Який масаж краще для схуднення? Відповідь - антицелюлітний. У техніці застосовуються дренажні і розминають методики масажу. Він стимулює виведення токсинів з жирових тканин, а так само руйнує фіброзну тканину. Цей масаж підійде власникам «апельсинової кірки».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!