» » » » Як правильно робити масаж спини?

Як правильно робити масаж спини?



Як правильно робити масаж спини?

Масаж може бути розслаблюючим, ніжним, лікувальним, але головне, практично в будь-якому вигляді він корисний. Як правильно робити масаж спини, можна навчитися не тільки на спеціалізованих курсах, але і освоїти цю майстерність самостійно. Масаж спини допоможе розслабитися, зняти напругу після важкого дня, зніме навантаження з хребта і допоможе зменшити больові відчуття.

Як правильно робити масаж спини:

  1. Виділіть для масажу певний час в яке вас не будуть відволікати, так як переривати сеанс небажано.
  2. До початку помийте руки в теплій воді, це допоможе їх зігріти і розслабити, під час масажу в ваших руках не повинно бути напруги, навіть якщо необхідно прикласти силу, це робиться м`яко.
  3. Візьміть масло або крем - це не повинно бути розігріває або ароматне масло, просто дитяче масло підійде щоб пом`якшити шкіру і полегшити ковзання рук.
  4. Знайдіть робоче місце, воно повинно бути не надто м`яким або жорстким, важливо щоб можна було кудись подіти голову, в спеціальних масажних столах для голови є виїмка і м`язи шиї знаходяться в спокої. Як варіант, можна сісти на стілець обличчям до спинки і спертися на неї.
  5. Почніть знизу, з підстави спини в області крижів, потім поступово рухайтеся вгору.
  6. Перші рухи плавні і спокійні вони розслаблюють і знімають напругу: рухайте долонями вгору від крижів по спині, як би погладжуючи, а назад руки ведіть по спині тильними сторонами.
  7. Потім починайте підсилювати вплив, вже не погладжуйте, а розтирайте спину. Це можна зробити бічними сторонами рук або прямих або стислих в кулаки. Чергуйте натискання і розтирання зі спокійними погладжуваннями. Рухи, що розтирають направляйте уздовж головних м`язів спини, обома руками з обох боків хребта. Ваші руки повинні діяти дзеркально.
  8. М`язи на плечах і інші глибокі м`язи необхідно розминати ретельно. Плечі обома руками спочатку м`яко натискаючи на напружені м`язи розслабити, потім підсилюйте вплив розминаючи м`язи пальцями, ви відчуєте, коли вони розслабляться. На спині можна, взявши складку шкіри, прокатати її до верху спини, але такий прийом у багатьох викликає неприємні відчуття, тому запитайте, чи готовий той, кому ви робите масаж, до неприємних відчуттів.
  9. Також, щоб розслабити м`язи спини можна використовувати рухами, це можуть бути хлопки і шльопанці по спині, легкі руху бічних сторін долонь, якими ви ніби рубайте щось. Уникайте зон біля нирок і між лопатками, інакше можете випадково нашкодити. Можливі й легкі пощипування, якщо ваш «пацієнт» готовий.
  10. Після ряду активних рухів проводите розслаблення, що складається з погладжувань долонями і тильними сторонами кистей.
  11. Як правильно робити масаж спини: виконуйте всі дії ритмічно, чергуйте прийоми погладжування, поплескування, натискання і розминання, рухайтеся знизу вгору і після завершення однієї серії знову починайте з області крижів.
  12. Останніми робимо розслаблюючі погладжування всієї спини. Завершуємо сеанс після закінчення 15 хвилин, в перший раз цього буде більш ніж достатньо, далі час можна буде збільшувати.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!