» » » » Чим роблять масаж?

Чим роблять масаж?

Чим роблять масаж?

Масаж ставиться до таких речей, в яких небажано імпровізувати. Торкаючись до людського тіла, треба пам`ятати вічне правило всіх медиків «Не нашкодь!». А адже в ході масажу ми впливаємо механічно не тільки на шкірні рецептори, але і на рефлекторні зони. Один невірний натискання, і ви можете залишити людину інвалідом. Тому, приступаючи до освоєння різних технік, почитайте якомога більше про все мистецтві масажу в цілому, і про те, чим роблять масаж зокрема.

Що використовують в масажі

Звичайно, першим і головним інструментом залишаються людські руки. Вони спритні, швидкі, вони відчувають, яка повинна бути сила натискань, в яких місцях треба тиснути, а в яких гладити. Це самий чутливий і рухливий інструмент. Освоїти масаж руками досить нескладно, зазвичай буває достатньо відучитися на курсах. Руки повинні бути м`якими, без мозолів, обов`язково теплими. Ще одна умова для рук - наявність фізичної сили і відсутність скутості в рухах. Іноді масажистам доводиться розминати роками склалися і хворобливі м`язові валики, тому треба бути сильним і витривалим в такій роботі.

масаж банками

Другий вид масажу, який набирає все більше популярності - масаж банками. Ця цікава методика заснована на впливі на рецептори шкіри вакуумом, який створюється всередині банки. Для масажу використовують як скляні банки, об`ємом не менше 200 мл, так і пластикові, м`які банки, які робляться спеціально для масажу. Відповідь на питання, що потрібно для масажу банками, досить простий, ми пам`ятаємо все це з дитинства. Ця банки, вазелін або будь-яке масло для масажу, металевий предмет, довгий і тонкий, на нього намотується вата, просочена спиртом або ефіром. І запальничка, щоб гніт підпалювати. Гніт підпалюється, над ним тримається банку кілька секунд, потім вона кріпиться до шкіри, попередньо змащеній рясно маслом. Коли прикріплено кілька банок, можна починати ними рухати по лініях, які загальноприйняті в масажі.

ложки

І ще один ефективний спосіб масажу - ложками. Його треба знати, якщо цікавитеся, ніж робити масаж обличчя. Його часто використовують в косметичних масажах. При дотику до шкіри ложкою відбувається натиснення, плавно перекочуючи ложку від одного краю до іншого. Шкіру попередньо треба змащувати живильним кремом, який дуже добре весь вбереться в процесі масажу.



Також масаж роблять і ногами (при радикуліті і болях в спині), і різними масажерами, нефритовими, кислотними, дротяними (при головному болю), стрічками дерев`яних кульок або «їжачків», які прикріплені на довгі мотузкові ручки, щоб легко діставати по всій спині .

Косметика для масажу

Масаж треба робити завжди, змастивши поверхню шкіри будь-яким масляним цілющим складом. Залежить його вибір від того, для чого призначений масаж - розслаблення, тонізація, після травми, пр. Існує багато масажних гелів і кремів, на упаковках яких можна прочитати призначення. Але якщо нічого такого купити не вдалося, користуйтеся звичайним дитячим кремом (не "Тік-Так» і іншими, саме «Дитячим»). Але якщо немає і його, то підійде будь-яке рослинне масло, соняшникову, оливкова, кукурудзяна, гірчичне та ін. Тільки після такого масажу доведеться як слід помитися з милом.

Крім того, масаж роблять з медом проти целюліту, з льодом при артритах травмах, артрозах. Але всі ці процедури, пам`ятайте завжди, повинні бути призначені лікарем і виконані професійним фахівцем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!