» » » » Чим корисний масаж?

Чим корисний масаж?

Чим корисний масаж?

Прийнято вважати, що масаж - це сукупність прийомів ручного розтирання і натискання на різні органи і тканини людини з лікувальною метою. Масаж виник із зародженням людської цивілізації і швидко поширився по всьому світу завдяки своїм лікувальним ефектом. В даний час масаж вважається однією з найпоширеніших послуг в косметичних салонах, а для посилення його лікувальних властивостей, як правило, використовують різні пахучі олії, гелі та мазі. У чому полягає користь масажу, в тому числі окремих його видів?

Дія масажу на організм людини

Сьогодні доведено, що фізіологічна дія масажу дуже багатогранне впливає на стан здоров`я людини, так як імпульси, що виникають в процесі масажу, підвищують тонус всіх систем організму людини. За допомогою масажу можна лікувати захворювання:

  • нервової та серцево-судинної систем людини;
  • шлунково-кишкового тракту та опорно-рухового апарату;
  • верхніх дихальних шляхів.


Масаж використовують для лікування різних урологічних захворювань, а також хвороб, пов`язаних з порушенням обміну речовин.



Отже, що дає масаж при впливі на різні системи організму? Масаж надає лікувальний ефект в наступних напрямках:

  • Шкірний покрив людини. При масажі відбувається вплив на сальні і потові залози шкіри, її судини і м`язи, а також на всі нервові закінчення. Шкіра очищається від зайвих лусочок і мікробів, поліпшується кровопостачання її верхнього шару. В результаті підвищується опірність шкіри до різних зовнішніх впливів, а сам шкірний покрив стає еластичним і гладким.
  • Жирова тканина людини. Завдяки масажу посилюється обмін речовин в подкожножировой шарі шкіри людини, в результаті якого відбувається спалювання надлишкових жирів.
  • М`язи і суглоби людини. Масаж сприяє кращому скороченню м`язів, підвищенню їх працездатності, а також відновленню після тривалого фізичного навантаження. В результаті зростає швидкість доставки кисню до м`язів, виведення продуктів обміну речовин, а також зникає хворобливі і здерев`янілі відчуття. Чим корисний масаж для суглобів? Лікувальний ефект масажу в цій області сприяє поліпшенню кровопостачання всіх суглобових тканин, зміцненню зв`язкової системи м`язів, завдяки чому зв`язки стають еластичними.
  • Нервова система людини. Після кожного сеансу масажу відбувається зниження або підвищення збудливості масажованих тканин організму, що сприяє або розслабленню, або пожвавлення нервової системи людини. Пояснюється це тим, що шкіра, що має величезне число нервових закінчень, є провідником нервових імпульсів, що виникають в процесі масажу. В результаті покращується провідність всіх нервів, послаблюються больові відчуття, а також припиняється процес їх регенерації в разі пошкодження
  • Кровоносна система людини. В результаті масажу зростає кількість еритроцитів, гемоглобіну і лейкоцитів, відбувається розкриття запасних капілярів, а також посилюється циркуляція лімфи, що полегшує роботу серцево-судинної системи.
  • Обмін речовин людини. Доведено, що під впливом масажу відбувається поліпшення обміну речовин в організмі людини на всіх рівнях, що сприяє посиленому виведенню шкідливих речовин і притоку більшого обсягу кисню. Крім цього, посилюється біологічна дія гормонів і ферментів людини, а також що надходять в організм вітамінів.

Користь різних видів масажу

Так як класифікація типів масажу вельми різноманітна, давайте розглянемо, чим корисний масаж окремих його видів:

  • Скульптурний масаж. Цей вид масажу дозволяє зменшити обсяг підшкірного жиру, а також посилити обмін речовин і зробити свою фігуру ідеальною. Спочатку масажист розігріває тіло за допомогою спеціального крему, а потім за допомогою рук активно впливає на всі проблемні ділянки тіла протягом півгодини. Завдяки таким методам як пощипування, розминання і поплескування, всього за кілька сеансів можна добитися відмінних результатів.
  • Антицелюлітний масаж. Метою цього масажу є відновлення нормальної мікроциркуляції шкірних тканин і поліпшення роботи дренажної системи організму з тривалим ефектом. Масажист впливає на проблемні ділянки шкіри, чергуючи активні і пасивні дії своїми руками, що викликає посилене виділення колагену в клітинах шкіри. Для посилення ефекту використовуються креми і сироватки, що містять активні речовини (кофеїн, екстракти кінського каштана, плюща, морських водоростей).
  • Тайський масаж. Відмінною особливістю цього масажу є те, що виконується на мате з кокосовою стружкою без зняття одягу. Завдяки впливу на різні акупунктурні точки м`язи людини розслабляються і тонізуються, коригується постава, а також проходять набряки кінцівок.
  • Вакуумний масаж. За допомогою липолитических масел масажист приклеює до тіла спеціальні банки, якими здійснює енергійні кругові рухи в проблемних місцях. Такий вид масажу допомагає впоратися з набряками, а також підсилює роботу дренажної системи організму.
  • Спортивний масаж. Як правило, ним користуються спортсмени для того, щоб зняти больові відчуття після тривалих фізичних навантажень. Цей вид масажу є прекрасним профілактичним засобом після різних спортивних травм.
  • Лімфодренажний масаж. За допомогою спеціальних масажних щіток або рукавиць масажист робить хвилеподібні рухи в проблемних ділянках тіла. Цей тип масажу сприяє посиленому виведенню рідини з організму, сприяє позбавленню від набряків, токсинів, а також змушує посилено працювати лімфатичну систему організму.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!