» » » » Як робити масаж живота?

Як робити масаж живота?

Як робити масаж живота?
Як робити масаж живота?

Ті, хто неодноразово зазнавали на собі всі принади масажу, точно знають, що при призначеному загальному масажі, суворо забороняють впливати на груди і живіт (допустимо тільки при еротичному масажі). Але є такі проблеми, при яких все-таки масаж живота робити треба. Це ожиріння і целюліт. Масаж живота з метою схуднення досить дорогий, можна дізнатися, як робити масаж живота і робити його самостійно. Крім того, такий масаж дуже корисний практично всім жінкам, хто мало рухається, тому що він розбиває не тільки жир, але і спайки, надає внутрішнім застояним органам еластичність і рухливість. Але робити його треба в такому випадку регулярно, хоча б через день протягом місяця. Після невеликої перерви рекомендується повторити.

Основні правила масажу живота

Якщо сумніваєтеся, чи можна робити масаж живота, то відповімо - можна! Але треба дотримуватися нескладних інструкції, які не дозволять вам нашкодити своєму організму. Перш ніж почати робити масаж, треба шкіру розігріти. Візьміть масажну рукавичку або щітку і м`якими круговими рухами розітріть шкіру. Все разогревающие руху повинні бути у напрямку до серця! Розігрів триває не більше 5 хвилин, на животі повинна з`явитися легка почервоніння. При пошкодженнях шкіри масаж заборонений, дочекайтеся загоєння всіх ранок. Після розігріву шкіри можна приступати до самої процедури. З використанням масла або тальку треба проробляти такі ж обертальні рухи, напрямок одне - до серця.

техніки масажу



А зараз ми підійшли до найголовнішого моменту - як правильно робити масаж живота. Силу застосовувати при масажі живота не слід, синці можуть залишитися, та й внутрішні органи постраждають. Ніжно, акуратно, втираємо масло в шкіру обертальними рухами. Робити масаж треба виключно рукою. Але положення руки і дії її можуть бути різними. Найпростіше і ефективне розтирання - долонею зі складеними пальцями. Другий прийом - прасування. Затисніть шкірну складку між великим і вказівним пальцем і наведіть її від низу живота до серця.



Ще одна дуже ефективна техніка масажу живота - щипкова. Вона допомагає почати худнути. Шкіра після такого масажу стає гладкою, без апельсинових горбків. Крім того, якщо ви освоїте цю техніку, то вам будуть не страшні розтяжки на шкірі, щипки прибирають їх. Ляжте на рівну поверхню, щоб вам було зручно і розслабтеся. Потім починайте пощипувати шкіру легенько від низу живота, плавно підходячи до серця, тобто, до лівих грудей. Друге коло щипків треба вже робити сильніше. Третій і четвертий щипати ще сильніше, але не старається до того, щоб залишалися синці. Треба домогтися почервоніння шкіри і не більше того. Використовуйте при масажі жирний крем, або спеціальний для схуднення. Потім погладьте живіт за годинниковою стрілкою, починаючи злегка, доводячи до чутливого натискання.

Водний масаж живота

Цей масаж так само простий, як і приємний. На душі встановіть сильний струмінь, і водите нею по животу за годинниковою стрілкою і у напрямку до серця. Це дуже добре допомагає при спайках внутрішніх органів і при проблемах з травленням. Крім того, целюліт розбивається, але не так швидко, як при звичайному масажі. Зате водний масаж ніколи не залишає слідів на шкірі і больових відчуттів.

медовий масаж

Це просто приголомшливий і дуже правильний масаж живота, яка не передбачає наявність спеціальних умінь, але ефект вас просто вразить! Візьміть 2 чайні ложки меду, нанесіть їх на живіт. Причому, можна при цьому стояти, сидіти, лежати, мед все одно не стече. Просто робіть рухами 10-15 хвилин, робити це буде важко через прилипання. Ляскайте, поки мед не стане білим. Це він витягує з шкірних пір все шлаки. Можна змити забруднився мед і продовжити з новою порцією. Потім помасажуйте живіт легкої теплою струменем, випийте трав`яний чай і бажано лягти спати. Це дуже ефективний масаж живота.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!