» » » » Як робити масаж шиї?

Як робити масаж шиї?

Як робити масаж шиї?
Як робити масаж шиї?

Сучасний спосіб життя часто призводить до того, що навіть в досить молодому віці, багато хто вже стикаються з проблемами в шийному відділі хребта. Як робити масаж шиї? Існують певні правила, дотримуючись яких виконання масажу грамотним фахівцем принесе максимальну користь, яка страждає від болів і не тільки від них, людині.

трохи теорії

Масаж - це певна послідовність прийомів, при яких масажист механічно впливає на поверхню тіла. При цьому вплив на шкіру, м`язи і т.д. може бути у вигляді тертя, вібрації, тиску, розтирання і ін. Таке механічне строго певна дозоване вплив може здійснюватися, як безпосередньо руками фахівця, так і за допомогою спеціального апарату. Говорячи про масаж шиї, мають на увазі місцевий вплив на цю конкретну область тіла. Щоб мати хоча б приблизне уявлення про проведену процедуру в інтернеті можна подивитися відео, як робити масаж шиї. Ось, наприклад, в кінці теми є відео як зробити самомасаж шиї.

Види масажу шиї

Залежно від завдання і клінічної ситуації масаж шийного відділу хребта може бути:

  • лікувальним (коли людина звернулася вже з конкретною проблемою в цій зоні)
  • профілактичним або гігієнічним
  • самомасаж

Дана процедура виконується при різних захворюваннях, не тільки хребта, але і серцево-судинної системи, органів дихання і т.д. Бажано, щоб підбір кількості сеансів (курсу) і певної методики масажу здійснював лікар-фахівець на підставі консультації, так як для призначення масажу існують деякі протипоказання. І тому щоб убезпечити себе краще попередньо проконсультуватися з лікарем.

Перейдемо до практики

Для забезпечення максимально комфортних умов для пацієнта і для правильної роботи масажиста спочатку потрібно забезпечити грамотне розташування учасників масажу, тобто, при виконання цієї процедури хворий сидить, руки у нього зігнуті в ліктях і спираються на масажний стіл. А фахівець варто чи сидить позаду від нього.



Як правильно робити масаж шиї? При виконанні цієї процедури важлива не тільки послідовність виконання прийомів масажу, а й дбайливе вплив на передню область шиї, а також і зону розташування сонних артерій. Бажано щоб при цьому пацієнт не затримував дихання під час сеансу. Максимальний лікувальний ефект може бути досягнутий при курсовому проведенні масажу, зазвичай це 10-15 сеансів (залежно від захворювання, його стадії і т.д.). В ідеалі бажано поєднувати масаж шийно-комірцевої зони і проведення занять з лікувальної фізкультури.

За часом правильний масаж шиї займає приблизно 10-15 хвилин, якщо при цьому не задіяна ще й коміркова зона. Якщо ж проводиться масаж шийно-комірцевої зони, то тривалість процедури збільшується приблизно в 2 рази.

Сама техніка масажу шиї полягає в наступному:

  • починають процедуру з виконання прима "погладжування", яке може бути площинним, що охоплює і т.д. Важливо при цьому, щоб всі рухи масажиста прямували зверху вниз.
  • наступний прийом - це розтирання, яке може бути прямолінійним, круговим і ін.
  • потім слід ретельне розминка добре підготовлених до такого інтенсивного впливу шкіри, м`язів, зв`язок і т.д. Види розминання -продольное, поперечне, натискання і т.д.
  • Потім переходять до вібрації, що дозволяє тонізуючу впливати на периферичну і центральну нервову систему, нормалізувати артеріальний тиск і т.д.
  • закінчується процедура виконанням погладжування.

Приємного і корисного для здоров`я вам масажу і довгих років життя!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!