» » » » Як робити масаж стопи?

Як робити масаж стопи?

Як робити масаж стопи?
Як робити масаж стопи?

Для того, щоб гарненько розслабитися після важкого робочого дня, не обов`язково вирушати в дорогі масажні салони, на які не завжди є гроші. Досить просто знати дуже просту річ, а саме, як робити масаж стопи. Не всі знають, що на нозі розташована величезна кількість рефлекторних точок. Кожна з них відповідає певному органу. Стимулюючи потрібну точку, можна позбутися від болю, зняти втому, вилікуватися від застуди. Звичайно, звичайна людина не знає точного розташування потрібних точок, однак за допомогою масажу вплив відбувається на всю стопу, і тим самим поліпшується робота всіх органів і систем.

займаємося самомасаж

Подібний масаж можна робити один - одному, але можна спробувати займатися і самомасаж. Звичайно, з першого разу може, вийде не дуже добре, але в подальшому, освоїти його буде зовсім не складно. Отже, як правильно робити масаж стоп, з чого, власне, починати. В першу чергу слід зігріти ніжки. Для цього необхідно проводити погладжують руху стопи від пальців до щиколотки. Займаючись однією ногою, друга також повинна знаходитися в стані комфорту, тому її можна поки укрити пледом або надіти теплий шкарпетка.

Основні прийоми масажу стопи

Для масажу, за бажанням, можна використовувати спеціальні ароматичні масла. Вони роблять благотворний вплив на шкіру і завдяки цілющим ароматам призводять тіло в стан спокою і розслаблюють його. Коли ніжки зігріються, слід почати масажувати пальці ніг, кожен окремо. Просуваючись від нігтьової пластинки до основи. Потім слід розім`яти ногу у напрямку від пальців до п`яти. Для того, щоб навчитися робити масаж стоп, відео в інтернеті є чимало. Однак якщо в двох словах, то великим пальцем обох рук слід рухатися по підошві, злегка натискаючи на неї. Коли черга дійде до п`яти, можна застосувати трохи сили. Шкіра на ній дуже груба і тому дістатися до потрібних точок буде дуже складно. Однак, для того, щоб досягти більшого ефекту, п`яти можна розминати кулаком. Однак силу натискання слід дозувати залежно від чутливості об`єкта. Після п`яти, слід перейти вгору по нозі, до ахіллесова сухожилля. Слід ніжно масажувати цю частину ноги у напрямку знизу - вгору. Обхопивши ногу в районі халяви, можна злегка покрутити стопу в різні боки, тим самим ще більше розслабити її, зняти загальну напругу.

Робимо масаж стопи дитини



Що стосується того, як робити масаж стоп дитині, то тут головним словом буде ніжність. Ніжки малюка вимагають особливого ставлення і чим менша дитина, тим обережніше слід робити йому різні маніпуляції. Однак зовсім маленьким дітям масаж стоп просто необхідний. Він допомагає правильно формуватися ніжці, розробляти потрібні групи м`язів, що допоможуть в подальшому швидше і легше піти. Дітям масаж стопи, зазвичай роблять легкими рухами погладжують, злегка масажуючи пальчики, подушечку за ними, а також всю ступню. Всім відомо, що маленькі дітки зовсім терплячі і тому робити масаж довго їм не вийде. Загалом, для ніжок досить буде 10-15 хвилин кожен день.

Точковий масаж стоп - це не тільки корисно як для дорослих, так і для дітей, а й вкрай приємно. Для того, щоб ефект був максимально сприятливим, приступати до масажу краще не відразу після приходу з роботи. Для початку варто трохи заспокоїться, розслабитися, можна прийняти ванну. Таким чином, тіло буде більш підготовлено до майбутньої процедури. Масаж найкраще робити ввечері, коли вже не доведеться вставати на високі підбори і ніжки зможуть отримати повноцінний відпочинок після напруженого дня. Для того, щоб вечір був приємним, масаж можна робити по черзі з коханою людиною або чоловіком. Так обидва зможуть відпочити тілом і отримати повне уявлення про чудесне дії точкового масажу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!