» » » Як доїти корову?

Як доїти корову?

Як доїти корову?

Догляд за коровами на увазі їх своєчасне годування, чистку хліва і, звичайно ж, доїння. Кількість молока, що дається коровою, безпосередньо залежить від правильності цього догляду. Тому питання про те, як доїти корову, є далеко не простою для початківців тваринників. Постараємося докладно описати техніку цього процесу.

Як правильно доїти корову

Вим`я корови необхідно добре обмити чистою водою і витерти насухо. Після цього приступають до масажу вимені, під впливом якого в мозку корови починає посилено виділятися окситоцин, що сприяє збільшенню віддачі молока. Якщо перед доїнням не робити масаж вимені, то не тільки скорочується надій, а й збільшується ризик виникнення у корови маститу.

Техніка масажу вимені досить проста. Долонями рук погладжують по ширині і довжині ліву, а потім праву половину вимені. Після цього масажують соски, злегка стискаючи і розтискаючи їх.

Доїти корову найкраще кулаком. При цьому сосок захоплюється в кулак так, щоб мізинець розташовувався біля самого його краю. Сосок починають почергово здавлювати пальцями зверху вниз, як би видавлюючи молоко з соска. Пальці на соску розтискають, але не прибирають. В процесі доїння необхідно стежити, щоб пальці не змочувалися молоком, а сосок НЕ викривлявся. При правильному доїнні корови кулаком повинна виходити безперервна струмінь молока.



Рекомендується спочатку доїти передні частки вимені корови і тільки потім переходити до задніх часток.

Після того як молоко перестає витікати, необхідно ще раз провести масаж вимені. При цьому розтирають вим`я у напрямку до соска. Після закінчення масажу необхідно обов`язково Додо корову, тому що залишився в вимені молоко буде знижувати надої в подальшому. Крім цього жирність молока залежить від останніх його порцій. Адже в них вміст жиру може доходити до 12%.

Якщо ви все ж сумніваєтеся в повноті інформації та у вас залишилися питання про те, як доїти корову - відео з цим процесом, яке без зусиль можна знайти на просторах інтернету, допоможе знайти на них відповіді.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!