Чим корисно молоко?

Молоко. Такий знайомий і такий важливий продукт для повсякденного раціону людини. Сьогодні, дорогий читачу, ми більше дізнаємося про цю чудову напої і відповімо на питання про те, чим корисно молоко. Отже:

Молоко і його корисні властивості

  • Велика кількість кальцію в хімічному складі молока особливо корисно тим людям, які страждають на хворобу під назвою остеопороз. При її протікання з кісток вимивається значна частина кальцію, що призводить до крихкості і ламкості кісток. Для інших людей кальцій також корисний. Останні дослідження, однак, говорять про те, що вміст кальцію в молоці значним чином не впливає на показник крихкості кісток. Справа в тому, що вміст кальцію в молоці не перевищує вмісту кальцію, наприклад, в брокколі.
  • Молоко - це джерело білка, як і багато інших продуктів. Але що відрізняє молоко від інших? Справа в тому, що молочний білок засвоюється швидше і легше інших видів білка. Саме тому, прийнято пити молоко при застуді, так як швидко отриманий білок дає можливість розвиватися антитіл нашого організму, які активно перешкоджають інфекції. Також багато спортсменів використовують молочний білок для швидкого набору м`язової маси, адже достеменно відомо, що саме білок виступає в якості будівельника нашого тіла в загальному і м`язів зокрема.
  • Як це не дивно, але молоко здатне допомогти людині, яка страждає безсонням. Вся справа в тому, що зміст таких амінокислот, як фенілаланін і триптофан зумовлюють уповільнення життєвих процесів організму, заспокоюють його і здатні схилити до сну. Багато випивають склянку теплого молока з медом за годину до сну.

Як відомо, молоко виробляється не тільки коровами. Давайте поговоримо про козячому молоці і про те, чим корисно козяче молоко.

  • Незаперечною перевагою козячого молока над молоком коров`ячим є його безпеку. Людина може пити навіть сире козяче молоко. Кози - це охайні тварини, які поїдають численні лікувальні трави. При вживанні навіть сирого козячого молока ви можете бути впевнені в тому, що не захворієте ні на туберкульоз, ні на мастит. Козяче молоко також особливо корисно немовлятам, так як воно володіє значним комплексом вітамінів і корисних речовин, ніж, ніж молоко корови.
  • Хороша перевариваемость козячого молока зобов`язана своїм існуванням особливій формі молекул цієї речовини. За багатьма параметрами, козяче молоко схоже з жіночим, яке було призначене самою природою для кожної нової людини, що недавно з`явився на світ. Велика кількість кальцію і фосфору, а також їх співвідношення вказує на особливе схожість козячого та жіночого молока.
  • Дуже важливим є той факт, що козяче молоко перетравлюється в 6 разів швидше будь-якого іншого. Це необхідно враховувати при складанні лікувальної дієти літніх людей і немовлят.


Багато хто з нас любить змішувати різні продукти. Таким прикладом є молоко з чаєм. Ось, чим корисний чай з молоком.

  • Чай з молоком - дуже корисний і смачний напій, який робить благотворний вплив на багато систем організму.
  • Позитивний вплив чаю виявляється на травний тракт.
  • Значно знижується ризик серцево-судинних захворювань при вживанні чаю з молоком.
  • Хочете стійкий і сильний імунітет? Тоді випивайте щодня по чашечці чаю з молоком.
  • Чай з молоком зміцнює ясна і зуби, нейтралізує багато канцерогенів, знищує радіоактивні речовини.
  • Підтверджено сприятливий вплив чаю з молоком на нервову систему. Стрес і депресії переносяться набагато легше з вживанням цього напою.

Тепер дорогий читачу, ви знаєте про те, що корисного в молоці. Ми сподіваємося, що ви уважно поставитеся до наших порад і спробуєте реалізувати їх у своєму власному житті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!