» » » Скільки молока дає коза?

Скільки молока дає коза?

Скільки молока дає коза?

Козяче молоко - дуже корисний продукт, воно містить білків в два рази більше, ніж коров`яче молоко, а засвоюються вони в п`ять разів краще. У козячому молоці є всі необхідні людському організму вітаміни і мінерали. Але чому ж тоді ми так рідко бачимо козяче молоко на прилавках магазинів?

Справа в тому, що коза дає не дуже багато молока, але при цьому зміст даної тварини - дуже витратна підприємство. У підсумку виходить, що варто козяче молоко набагато більше настільки поширеного коров`ячого, а тому зробити його масовим продуктом не виходить. Однак, якщо ви уважно пошукайте козяче молоко в великому супермаркеті, у вас, напевно, вийде його знайти, але ціна, врахуйте, може неприємно здивувати вас.

Так скільки ж молока дає коза?

Середній удій кози

Середній удій кози - 4 літри в день. Важливо сказати, що велике значення в показниках удою грає корм: чим свіже і соковитіше корм, тим більше коза дає молока. Ось чому влітку, коли тварина має доступ до свіжої зеленої трави, показники надоїв, як правило, підвищуються і досягають 5 літрів, а взимку, навпаки, знижуються, часом навіть до 2 літрів.

Середній удій кози становить 700 літрів на рік, при правильному харчуванні можна домогтися показників 1000-1200 літрів.

рекорди

На даний момент рекорд удою кози зафіксований на позначці - 2235 літрів на рік!

Це означає, що кожен день коза приносила близько 6 літрів молока. Це більше навіть літніх норм, не кажучи вже про зимові.

Читайте також: Як давати козяче молоко дітям.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!