» » » Чи можна молоко вагітним?

Чи можна молоко вагітним?

Чи можна молоко вагітним?

Сьогодні багато сперечаються про користь молока при вагітності, тому не дивно, що кожної майбутньої мами важливо отримати достовірну інформацію з цього приводу. Ще кілька десятків років тому таке питання навіть не виникало, і коров`яче молоко не тільки пили самі вагітні, їм поїли грудних дітей. Але з тих відбулися деякі зміни.

що з`ясувалося

Наука не стоїть на місці, і численні дослідження в області харчування підтвердили, що молоко корисно далеко не всім. Пити без обмежень його можна лише тим людям, у яких воно добре переноситься організмом. А от усім іншим слід замінити вживання свіжого коров`ячого молока кисломолочними продуктами, сиром або молоком інших тварин (наприклад, кози).

Більше інформації ви знайдете в нашій статті - Що можна пити при вагітності.

Вживання молока при вагітності

Отже, на головне питання - чи можна молоко вагітним, відповідаємо - можна, якщо відсутні причини відмови від його вживання. це:

  1. Лактазная недостатність.
  2. Захворювання травної системи: ентерит, коліт і т. П.
  3. Алергія на білок коров`ячого молока.

Деякі вважають за краще пити парне молоко, вважаючи, що таким чином організм отримає більше поживних речовин. Це твердження справедливо, проте слід пам`ятати, що не пройшло обробку молоко може бути корисно лише в разі, коли воно отримано від повністю здорової тварини.

користь молока



Вживання молока вагітною жінкою приносить користь організму і сприятливо позначається на розвитку плоду. Молоко - продукт, багатий кальцієм і фосфором - речовинами необхідними для повноцінного розвитку кісткової системи дитини, що розвивається. Крім цього в молоці міститься велика кількість мікроелементів, вітамінів і білка, що так само корисно і мамі, і майбутній дитині.

Варто зауважити, що подібної користю володіє натуральне молоко, а не те, що продається в пакетах. Воно зроблене в основному з сухого молока, і цінність такого харчового продукту у порівнянні з справжнім молоком куди скромніше.

шкода молока

При наявності хоча б однієї причини для заборони молока не варто ризикувати і приймати його в їжу. В іншому випадку не уникнути неприємних наслідків:

  • Бродіння в кишечнику;
  • Підвищене газоутворення;
  • діарея;
  • У випадку з алергією - висип і свербіж.

Щоб уникнути подібних симптомів вагітним слід уважно ставитися до свого раціону. На дану тему радимо прочитати статтю нашого ресурсу - Що можна їсти вагітним, а що не можна.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!