» » » Як назвати корову?

Як назвати корову?

Як назвати корову?

У британському Університеті Ньюкасл було проведено ряд досліджень, які показали, що надій корови прямо пропорційний від її клички. Тобто, як назвати корову - це одне з головних рішень і то від чого буде залежати Ваш добробут надалі. Звернення до корови по імені або прізвисько стимулює її до більшої вироблення молока приблизно на сімсот грамів в день, а в році це виходить плюс 258 літрів до основного удою. Правда, можуть бути невеликі поправки з урахуванням індивідуальності кожної корови.

Як вибрати кличку корові

Турбота, увага і тепло людини, який доглядає за Животина, не можуть замінити ніякі сучасні технології або різні виведені синтетичні гормони сприяють підвищенню удою у корів. Імена для корів нашими предками давалися не просто так, а тільки ті, які відповідали даній корові або бику. Як бабуся називає корову: зозулястої, Буренка, Чернуха, Буян і т.д. Наші бабусі, дідусі, прабабусі і т.д. завжди ставилися до своїх домашніх тварин з теплом і турботою, яку з лишком отримували назад у великій продуктивності молока, та ще й екстра-класу.

У наш час багато фермерів відійшли від таких звичок наших предків, а ті, хто залишився їм вірним - залишається в прибутку. Якщо фермер дає кличку корові або бику, то у нього автоматично змінюється на тварині відношення. Він починає його сприймати вже як розумна істота, яка вимагає до себе увагу, турботу і терпіння. Так, але треба не забувати про відповідному догляді і гідному зміст великого рогатої худоби. Повинні бути витримані всі необхідні вимоги для комфортного перебування животини в корівнику, по можливості виробляти вигул на пасовища, де вони самі можуть пощипати свіжої, соковитої трави.



Тільки коли людина докладе максимум зусиль у створенні повного комплексу для сприятливого утримання тварин і буде ставитися до них з любов`ю і увагою він зможе отримати найвищий рівень надоїв та якості молока.

Отже, підіб`ємо підсумки, як назвати корову:

  • можна по звичках (Брикуха, Балтуха ...);
  • за характером (Тиха, Буйна, Веселуха ...);
  • по місяцю народження (Августина, Іюнька ...);
  • за забарвленням (Чорнушка, Пеструха, Рябушка ...);
  • по пагоди, в яку теля або теличка народилися (Нічка, Зорька, Снєжка ...);
  • будь-яким жіночим ім`ям, тут вибір величезний (Нюша, Маша, Дуся ...)
  • просто давали смішну (веселу) кличку (Крихітка, Стрекоза, Чарочка ...).

Вибір клички залежить тільки від вибору самого її господаря. Але треба завжди пам`ятати: «Як худобу назвеш, такий і результат отримаєш». Головне ім`я вибирати з любов`ю і турботою до теляті або теличку. З самого народження привчати до своєї прізвисько. Для цього треба вимовляти кличку багато разів, як би спілкуючись, ласкаво і ніжно. Тільки так через деякий час тварина стане відгукуватися на свою кличку і виконувати команди свого господаря.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!