» » » Як назвати коня?

Як назвати коня?

Як назвати коня?

Деякі замислюються над тим, як назвати коня, а фахівці вважають, що назвати коня дуже складно. Пошук імені для коня можна порівняти з пошуком назви корабля або імені дитини. Варто пам`ятати, що кличка коня повинна бути не тільки милозвучно, але і відповідати певним вимогам і законам, які відомі тільки досвідченим заводчикам коней.

Як правильно вибрати ім`я для коня

Серед основних правил, які говорять про те, як можна назвати коня, слід виділити те, що людина, не повинен використовувати імена людей, особливо відомих персон, не повинен використовувати назви товарів, якщо у нього немає на це дозволу. Забороненими також є лайливі слова. Також варто пам`ятати, що тільки справжні верхові коні можуть мати довге ім`я до двадцяти семи знаків, а ось звичайний орловський рисак повинен мати кличку, що не перевищує 16 знаків. Однак є ряд правил, які стосуються тільки окремих порід коней. Так, арабські скакуни або чистокровні верхові обов`язково повинні мати кличку, яка починається з першої літери імені матері. Деякі дотримуються навіть такого правила, що в середині повинна бути початкова буква імені батька. З сімнадцятого століття, могли називати лоша повністю ім`ям матері, змінюючи тільки рід на чоловічий, наприклад, часто зустрічалися випадки, коли коней називали, складаючи початкові склади імен батьків, так з`явилося ім`я Розгін, син Розбійника і Гонки.

На які групи діляться клички коней



Багато фахівців також поділяють клички коней по смисловим групам - це можуть бути і назви стихій або предметів - Вітер, Гроза, можуть вживати і топоніми - Американка, Азіатка. Лоша міг отримати ім`я, яке відображало його характер, Розумниця, чуділа. Часто можна зустріти і імена коней, які як би відображали бойовий клич - Відлітай, найчастіше кличка підкреслювала його гідності. Якщо ви ставите питанням, чому кінь назвали конем, значить у господаря були свої підстави, а саме слово "кінь" запозичене з тюркськими мови і позначає слово "кінь".



Увага, тільки СЬОГОДНІ!