» » » Як зробити вічний двигун?

Як зробити вічний двигун?

Як зробити вічний двигун?

Питання створення вічного двигуна хвилювало людини, мабуть, з тих самих пір, коли у стародавнього дикуна скінчилися дрова в багатті і йому стало ліньки йти за новими. Він і став мріяти, «От якби одне поліно горіло вічно ...» Така вечногорящая гілочка є абстрактний приклад вічного двигуна. Сучасні люди, далеко не дикуни, все так само думають про те, як створити вічний двигун. А якщо піти від конкретних прикладів, то вічний двигун - деяка система, яка здійснює корисної роботи більше, ніж та кількість енергії, яке було їй повідомлено. І якщо передавати частину вихідної енергії на вхід цієї ж системи, отримаємо двигун, що працює без палива, інакше кажучи, perpetuum mobile першого роду.

Ранні спроби створення

Протягом століть висувалося безліч теоретичних гіпотез, як зібрати вічний двигун. Найбільш ранні згадки - ідея індійського математика Бхаскару, колесо з косо закріпленими колбами, не до кінця заповненими ртуттю. За законами важеля таке колесо через перекочування ртуті по колбам мало постійно обертатися. Задумка себе не виправдала - тих колб, де ртуть ближче до центру колеса, виявилося більше, і вони врівноважили інші. Колесо і не думало ворушитися. Після нього були зубчасті колеса з вантажами, колба з водою, яка повинна була постійно виштовхувати легке тіло і обертати тим самим генератор, але все марно.

теоретичне спростування



Базові постулати фізики свідчать, що існування такої машини неможливо. Саме це стверджує перший початок термодинаміки, сформульоване фізиками в дев`ятнадцятому столітті. І дійсно, якщо вдуматися - вічний двигун постійно витрачає енергію, здійснюючи роботу. Але до нього самого енергія ззовні ніяк не підводить - палива-то немає. І виходить, що енергія добувається з нізвідки. А неможливість подібного - закон збереження енергії, один з тез, без яких не існувало б нашого Всесвіту, або, щонайменше, вона була б влаштована по-іншому. Адже ніщо не створюється з нізвідки і ніщо не зникає безслідно.

Поточний стан справ

Сьогодні у Всесвітній Інформаційної Мережі є маса відеоінструкцій, як зробити вічний двигун в домашніх умовах. Але все це обман і постановка. У будь-якому, навіть самому бездоганному на перший погляд проект вічного двигуна знайдеться якийсь нюанс, який зверне всі переваги в пил. Звичайно, повністю залишати спроби не варто. Незважаючи на те, що вічний двигун або його подоба так і не створили, результатом спроб стало кілька моделей псевдовечних двигунів, які хоч і не брали енергію з нізвідки, але працювали з високим коефіцієнтом корисної дії. Інакше кажучи, на роботу самого двигуна витрачалася дуже мала частка палива, більшість ресурсу витрачалося саме на корисну роботу. А економічний двигун - це, звичайно, не perpetuum mobile, але теж непогано. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!