» » » Що таке мотор?

Що таке мотор?

Що таке мотор?

У сучасному світі ми щодня чуємо на вулиці шум численних моторів, але навіть не замислюємося, яке значення у терміна "мотор" і звідки воно прийшло в російську мову.

Тому далі розглянемо, що таке мотор і які його види існують.

Що значить слово "мотор"

Мотор (або двигун) - це пристрій, який здатний перетворити різні види енергії в механічну енергію. Сам термін "мотор" часто використовувався на початку 19 століття і прийшов він до нас з німецької мови. Сьогодні набагато частіше використовується термін "двигун". Зазвичай моторами називають електричні двигуни і двигуни внутрішнього згоряння.

Всі мотори, або двигуни, підрозділяються на 2 види: первинні і вторинні.

  • Первинні перетворять безпосередньо природні енергетичні ресурси в механічну енергію. До них відносять вітряне і водяне колесо, а також гирьовий механізм.
  • Вторічние- перетворюють енергію, яку виробляють або накопичують інші джерела. До них відносять всі пневматичні, електричні і гідравлічні двигуни.

Переробляти енергію мотори можуть використовуючи безліч різних типів джерел енергії: електричні, хімічні, ядерні, гідравлічні, лазерні та інші типи джерел.

Підводячи підсумки, можна сказати, що в сучасному світі, використовуючи слово "мотор", ваш співрозмовник, швидше за все, має на увазі один з видів двигунів. Який саме, вам слід уточнити додатково. Якщо хочете дізнатися докладніше про збірку мотора, читайте нашу статтю Як зібрати мотор.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!