» » » Що таке механізм?

Що таке механізм?

Що таке механізм?

Все наше життя складається з механізмів. Вони використовуються всюди. Але варто розібратися, що таке механізм і де він використовується. Завдяки механізму машина, прилад або апарат може виконувати запрограмоване для нього дію. За допомогою механізму можна визначити порядок дій, які має виконувати пристрій або система.

Значення слова

З грецької мови слово «механізм» буквально перекладається як «машина» і має на увазі пристрій, що знаходиться всередині будь-якого апарату і призводить його в дію. Наприклад, прикладами найпоширеніших механізмів є редуктори, електричні двигуни або насоси. Основним принципом даних механізмів є перетворення енергії і передача руху.

Завдяки механічних пристроїв можна не тільки підвищити продуктивність роботи, але і полегшити працю.

Крім того, під словом «механізм» мається на увазі пристрій, який може визначати порядок дії якого-небудь типу діяльності. Наприклад, таке визначення може мати поняття державного механізму або механізму пам`яті.

Термін «механізм» також означає сукупність певних процесів, з яких може складатися будь-яке явище - фізіологічне, хімічне або фізичне. Наприклад, таким терміном можна назвати механізм кровообігу.

Слово «механізм» може мати і філософське значення, в цьому випадку все різноманіття буття зводиться до простих законів механіки.

Якщо вам необхідно розібратися в тому, що таке механіка, читайте відповідну статтю на нашому сайті - Що таке механіка..



Увага, тільки СЬОГОДНІ!