» » » Що таке апарат?

Що таке апарат?

Що таке апарат?

Слово «апарат» ми зустрічаємо майже кожен день. Його застосовують у багатьох сферах життя. Даний термін має латинське походження. На цій мові apparatus означає обладнання або спорядження. Давайте розберемо, що таке апарат, докладніше.

Словник іноземних мов описує апарат як прилад або механічний пристрій, яке виконує певну дію. Наприклад, під таке визначення підходить телефонний апарат, який допомагає говорити з людиною, що знаходиться на відстані.

значення слова

У фізіології апаратом називається сукупність органів живої істоти, які виконують певні функції. Наприклад, дихальний апарат людини, завдяки якому жива істота може дихати, а значить, і жити. Про те, що таке опорно-руховий апарат, про його можливі захворювання і варіанти лікування можна дізнатися з розділу Опорно-руховий апарат.

Апаратом називається також кілька установ, які обслуговують якусь галузь господарства або управління. Наприклад, під таке визначення підходить управлінський апарат або апарат президента.

У будь-якій організації чи установі також є свій апарат, то є кілька працівників, який виконують одну справу, штат співробітників. Наприклад, бухгалтерський апарат існує в будь-якій організації. Є також центральний апарат - це ті працівники, які в будь-якому закладі виділені серед інших особливими повноваженнями.

Можна також почути такі вирази, як науковий апарат або критичний апарат. Зазвичай такими термінами називають примітки до наукової праці.

Про вибір слухового апарату можна дізнатися зі статті Слуховий апарат: як вибрати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!