» » » Що таке інвертор?

Що таке інвертор?

Що таке інвертор?
Що таке інвертор?

Слово "інвертор" відбувається шляхом усічення від слова "інвертувати", що означає "повертати", "перевертати", "перетворювати". Інвертор найчастіше виступає в якості технічного приладу, але у цього терміна є і інші значення.

Розглянемо докладніше, що таке інвертор.

Що таке інвертор в інформатиці?

Інвертор в програмуванні - це логічний елемент в обчислювальній техніці, який необхідний для виконання логічного заперечення.

Що таке інвертор в електротехніці?

Типовий інвертор.Інвертор - прилад, який використовується для перетворення постійного струму в змінний зі зміною напруги і / або частоти. Виглядає як генератор періодичного напруги, за формою схожого на синусоїду. Ці інвертори можуть використовуватися в якості окремих пристроїв або бути в складі систем і джерел безперебійного живлення.

Що таке інвертор в електроніці?

Інвертор - елемент обчислювальної машини, де здійснюються певні зміни сигналів. Є два види інверторів: цифрові і аналогові.



Схеми аналогового і цифрового інверторів.Аналоговий інвертор - це функціональний блок, де вихідна y (t) і вхідні x (t) величини знаходяться в залежності: y (t) = - x (t). Цей інвертор використовується в АВМ структурного виду, коли для структурної схеми потрібно поміняти знак величини на протилежний.

Цифровий інвертор - логічний елемент, який виконує операцію інверсії - логічного заперечення. Зазвичай інвертори виготовляють з активних елементів з формуванням і посиленням сигналу на виході. Цей інвертор використовується як складова частина пристрою, який виконує певну логічну функцію.

Що таке зварювальний інвертор?

Зварювальний інвертор - це зварювальний апарат нового покоління, в якому перетворення напруги відбувається кілька разів.

Зварювальний інвертор (електрозварювання).Подається стандартна напруга перетворюється в постійне, а потім знову в змінну, але вже з частотою близько 200 кГц. Отримане напруга подається на трансформатор, який в порівнянні з трансформатором для звичайного напруги частотою 60 Гц менше в кілька разів як по вазі, так і за обсягом.

Після трансформатора напруга знову перетворюється в постійне і подається на зварювальну дугу. У зварювальному инвертор реалізовано електронне управління по струму, завдяки чому шов виходить чистим і рівним. Також цей апарат відрізняє дуже низьке споживання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!