» » » Що таке спліт?

Що таке спліт?

Що таке спліт?

Сьогодні практично кожен день можна почути про появу якихось чудес науки і техніки. Прогрес не стоїть на місці. Він охоплює всі сфери життєдіяльності людини.

Великий і могутній російську мову - не виняток. Словниковий запас нації росте прямо пропорційно виникненню нових термінів і понять. І збагачується він почасти завдяки запозиченню найбільш широко вживаних слів або словосполучень з інших мов.

Слово "спліт" якраз і прийшло до нас з англійської мови, в якому багато слів мають відразу кілька значень. Тому однозначно відповісти на питання про те, що таке спліт, практично неможливо.

Значення слова "сплати"

Split в перекладі означає "поділ, розкол". У кафе ви можете замовити банановий спліт (морозиво, що подається в розрізаному навпіл банані). Спліт мови (мова розрізається уздовж на дві частини) вам може зробити косметолог. Можна записати музичний сплати (альбом з двома виконавцями) і т.п.

Але найчастіше слово сплати вживається як технічний термін (спліт - система) або ж як фінансовий (спліт акцій, зворотний спліт акцій).

Що таке спліт - система

Спліт - система - це кондиціонер, але складається він з двох блоків. Внутрішній блок спліт - системи знаходиться в приміщенні. Залежно від місця розташування, внутрішні блоки підрозділяють на

  • настінні;
  • підстельові;
  • канальні;
  • касетні;
  • колонні.


Зовнішній блок спліт - системи вішають на зовнішній стіні приміщення, в якому встановлюється кондиціонер. Між собою внутрішній і зовнішній блоки з`єднуються за допомогою мідних труб (по яких циркулює фреон) і електричного кабелю.

Останнім часом серед вітчизняного споживача стали дуже популярні так звані інверторні спліт - системи.

Що таке інверторні спліт - системи

У конструкцію инверторной спліт - системи входить пристрій, що продовжує термін служби кондиціонера на 30-50%. Називається це чудо-пристрій інвертор. Модулюючи потужність компресора, інвертор дозволяє йому працювати безперервно і безперебійно, що, в свою чергу, призводить ще й до значної економії електроенергії (35%).

Завдяки тому, що побутовий кондиціонер не відключається періодично як звичайний, а по досягненні заданої температури приміщення плавно знижує потужність і працює на низьких оборотах, він практично безшумний. Тому незважаючи на більш високу вартість, інверторні спліт - системи сьогодні користуються великим попитом, ніж звичайні.

Що таке спліт акцій

Дуже часто слово "спліт" можна почути також і від бізнесменів. Спліт акцій або дроблення акцій компанії використовується для залучення додаткових інвесторів. Акцій підприємства випускається більше, але за меншою вартістю. В результаті ринкова капіталізація компанії (загальна вартість всіх акцій) при сплите акцій не змінюється. Але завдяки здешевленню акцій, вони стають доступні для покупки приватними інвесторами.

З кожним днем слів, які, подібно до речі "спліт", перекочували в російську мову з інших мов, стає все більше. І це цілком нормальний процес, враховуючи тісну співпрацю і партнерство різних країн в тих чи інших галузях народного господарства. Нам же з вами потрібно намагатися йти в ногу з часом і підтримувати свою освіченість на потрібному рівні.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!