» » » Що таке хронограф?

Що таке хронограф?

Що таке хронограф?

Сучасний любителі годин знають, що таке хронограф - це популярна функція годин, завдяки якій можна фіксувати тимчасові проміжки. Назва пішла від поєднання двох слів грецького походження, chronos - «час» і grapho - «писати». Чому писати, зрозуміло, коли дізнаєшся, для чого потрібен хронограф. Його призначення не тільки фіксувати якісь проміжки в часі, а й виробляти їх запис і опис. Ці механізми ще називають Хроноскоп.

Хронограф в годинах

Пояснити, що таке хронограф в годиннику може точно не кожен його власник. Так уже повелося, що цей прилад рідко використовують за призначенням, швидше за все, наявність його в годиннику показує статус і смак володаря такого предмета гордості, як годинник з хронографом. Саме з цієї причини багато колекціонерів прямо таки полюють за хронографами з власними механізмами. Хронограф дуже цінуються в спорті, в військовій справі.



Щоб внести ясність, хронографом називають додатковий механізм в годиннику - звичайний секундомір. Він знаходиться в корпусі наручних годинників і успішно співіснує з цим годинниковим механізмом.

  • Хронограф виконує функції пуску, зупинки і обнулення результату. Його робота ніяк не впливає на роботу годинникового механізму.
  • У хронографі працюють різні механізми двох типів, деталі хронографа важко підібрати, тому, якщо в хронографі зламався один з механізмів, ремонт обійдеться в копієчку.
  • Хронограф бувають однокнопочні, двокнопочні або Трьохкнопкова. Так само хронографи поділяються на прості, спліт ті, у яких є функція зняття проміжного результату, fly-back- коли можливо миттєво відновити новий вимір і хронографи спеціальні.

На сьогоднішній день існують безліч виробників, які випускають механізми з хронограф. Хронограф є у всіх марках годин, навіть в телефонах, але їх функцією користуються одиниці. Через більш ніж сто років, хронографи все ж цінуються, ще більш, ніж раніше. Колекціонерів цікавить не сам годинник з хронографами, а механізм. У розібраному стані він представляє собою безліч пружинок, кнопочок, коліщаток - хаос, в якому може розібратися тільки майстер. Що цікаво, якщо зібрати такий пазл бездоганно точно, годинник підуть з точністю, а хронограф буде записувати час, так як робив це 100 років тому.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!