» » » Як вибрати годинник?

Як вибрати годинник?

Як вибрати годинник?

Годинники для багатьох стали не тільки аксесуаром, а важливою функціональною річчю. Адже при нинішньому ритмі життя необхідно постійно орієнтуватися в часі, а поглянути на дисплей телефону не завжди вдається. Крім того, годинник буде відмінним подарунком, як для чоловіка, так і для жінки. Якщо ви зайдете в будь-який магазин годин, ваші очі просто розбіжаться від достатку того, що там представлено. Так як правильно вибрати годинник?

Найбільш гостро проблема вибору стоїть з наручним годинником. Адже настінні годинники підбирають, як правило, лише виходячи з дизайну інтер`єру.

Як вибрати наручний годинник

Перше, на що зазвичай звертають увагу при виборі годинника - це ціна. Розкид цін на годинник величезний, від 200 рублів до кілька десятків тисяч. Ціна багато в чому залежить від виробника, функціональності і наявності дорогоцінних металів і каменів. Який ціновий діапазон вибрати, вирішувати вам. Пам`ятайте, що скупий платить двічі, тому не варто вибирати найдешевші годинник, якими б вони гарними були.

механізм годинника

Головне в годиннику - це механізм. Залежно від того, за рахунок чого механізм працює, можна розділити годинник на кілька типів.

Механічний годинник

При виборі такого годинника важливо розуміти, що їх регулярно потрібно заводити, інакше вони не будуть ходити. Також у механічних годинників досить часто виникає похибка в часі від 20 до 40 секунд на добу. Крім того, механічний годинник складніше і дорожче ремонтувати. Механічний годинник при правильному використанні є найбільш надійними.

Кварцевий годинник

Кварцові годинники, працюють за рахунок енергії батарейки. Також в них може бути не тільки звичні нам стрілки, а й цифровий дисплей. У кварцових годин куди більш низька похибка точності, становить вона +20 -20 секунд в місяць.

Заводити кварцові годинники не потрібно. Але періодично доведеться міняти зношених батарейку. Тривалість життя кварцових годин значно менше механічних.

Електронний годинник



Це фактично ті ж кварцові годинники, лише з цифровим дисплеєм. Електронний годинник практично ніколи не відстають і не поспішають. Вони абсолютно невибагливі до погодних умов, та й заводити електронний годинник не потрібно.

Корпус годинника

Від корпусу годин залежать зовнішній вигляд, привабливість і надійність. Від корпусу безпосередньо залежить, наскільки довго вам прослужить механізм. Як вибрати годинник в залежності від корпусу?

Для початку, вам потрібно визначитися, який корпус ви хочете бачити. Це можуть бути годинник спортивного типу - найкраще взяти з пластмасовим корпусом, якщо годинник потрібні для костюма, то краще взяти металевий корпус. Не потрібно думати, що пластмасовий годинник менш надійні, наприклад, годинник фірми Casio зроблені з дуже міцної запатентованої пластмаси. Метал корпусу може бути різний - латунь, залізо, сталь. На сьогоднішній день найбільш надійні та стильні корпусу роблять з титанових сплавів.



Досить часто на корпусі годинника є покриття. Воно з часом стирається і додає годинах неприємний зовнішній вигляд. Тому краще віддати перевагу покриття, створені технологіями PVD і IPG - вони прослужать набагато довше.

Скло і циферблат

Циферблат може бути різного кольору і дизайну, зі стрілками або електронними цифрами. Який з них віддати перевагу - вирішувати вам. Набагато складніше питання, як вибрати годинник з надійним склом.

Найчастіше використовують три типи скла годин - оргскло, мінеральне скло, штучний сапфір. Перший варіант найбільш ненадійний - циферблат такого годинника швидко трісне. Мінеральне скло найбільш оптимально за ціною і якістю. А якщо ви готові віддати хороші гроші за годинник, то краще віддати перевагу сапфір - на ньому неможливо залишити подряпина, і важко розбити.

браслет

І останнє, на що потрібно звернути увагу при виборі годинника - браслет. Він може бути шкіряний, сталевий. Вибір браслета у багато залежить від того, для чого купуються годинник, а також від корпусу і кольору циферблата.

Як вибрати жіночий годинник

Форми і розміри, а також дизайн жіночих годинників дуже різноманітні. Орієнтуйтеся на свій смак. Особливу увагу слід приділити на корпус - якщо у жінки тонке зап`ястя, то годинник з великим корпусом абсолютно не виглядатимуть. І навпаки, якщо зап`ясті велике, то не варто вибирати маленький корпус.

Браслет також може бути різним. Деяким жінкам подобаються шкіряні ремінці, інші вважають за краще залізні браслети, наприклад, з нанесеною позолотою.

Також зверніть увагу на зігнутість ліній годин. На жіночій руці найкраще будуть дивитися плавні годинник без гострих кутів.

Як вибрати чоловічий годинник

Найчастіше чоловіки віддають перевагу класичним годинник з круглим, квадратним або прямокутним корпусом. Крім того, чоловічий годинник, зазвичай забарвлені в спокійні тони.

Іноді чоловіки вважають за краще досить масивний годинник, якщо це дозволяє рука. Однак, якщо годинник важать більше 100 грам, то вони можуть викликати почуття дискомфорту на зап`ясті.

Вибір дизайну залежить від уподобань чоловіка. Якщо він веде активний спосіб життя, то можна вибрати спортивні електронний годинник. Для любителів класичного одягу підійде годинник в стриманих тонах з шкіряним або залізним браслетом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!