» » » Що таке преференція?

Що таке преференція?

Що таке преференція?

Існують такі терміни, які ми іноді чуємо, наприклад, в новинах, але точне значення яких пояснити утрудняємося. Слово "преференція", швидше за все, відноситься саме до таких понять. Отже, що таке преференція?

Термін "преференція" походить від латинського слова praeferentia, що в перекладі на російську мову означає "перевагу". Преференції - це переваги і пільги, які видаються державою підприємствам, організаціям або іншим країнам з метою підтримки і розвитку значущих видів діяльності (наприклад, виробництва окремих видів товарів, підтримки певних категорій виробників, поліпшення відносин між двома країнами).

Преференції в міжнародній торгівлі

У зовнішньоторговельній діяльності преференції полягають в зниженні мит (або в повному звільненні від їх сплати) на ввезення товарів з будь-якої країни. Про митні преференції домовляються між собою глави країн та урядів. Після цього підприємцям з однієї країни стає вигідно імпортувати товари з дружньої держави, а не з будь-якого іншого.

податкові преференції

Інший вид наданих пільг - зниження податкової ставки або повне звільнення від сплати податків кампаній, які виробляють певну продукцію або працюють у певній сфері. Це - інструмент для залучення капіталу в значимі для розвитку економіки і держави сфери.

Подивитися значення багатьох інших термінів ви можете в спеціальному розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!