» » » Що таке нотифікація?

Що таке нотифікація?

Що таке нотифікація?

Термін "нотифікація" походить від латинського слова "notificare", що в перекладі означає "робити що-небудь відомим". Слово не є поширеним і загальновживаним, а використовується в політиці і в юридичних процесах.

Що ж таке нотифікація і коли цей термін доречно вжити?

Значення слова нотифікація

  • Нотифікацією називають офіційне оприлюднення однієї держави, або організації за допомогою спеціального паперу - ноти, спрямоване в бік іншої держави або організації. Оповіщення може нести в собі інформацію про ставлення однієї зі сторін до будь-яких дій іншої сторони. Або воно говорить про наміри однієї зі сторін по відношенню до іншої сторони. Прикладом нотифікації може служити офіційне оголошення про початок військових дій однієї держави проти іншої.
  • У сфері банківських і юридичних послуг нотифікацією називається офіційний протест того, хто взяв вексель, в сторону того, хто вексель видав, про те, що дана цінний папір не влаштовує з певних причин.
  • У повсякденному житті кожен з нас теж стикається з нотифікацією у вигляді повідомлень, надісланих різними додатками, соцмережами, наприклад, смс-повідомлення, про те, що вас чекає таксі. Можна підключити смс-нотифікацію від банку, щоб отримувати повідомлення про всі операції по карті.

Ознайомтеся зі значеннями інших рідко вживаних слів в нашому розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!