» » » Що таке комунікація?

Що таке комунікація?

Що таке комунікація?

Здатність передачі інформації за допомогою слів - відмінна риса людини. Інструментом інформативною передачі в такому випадку виступає комунікація.

У нашій статті постараємося дати докладну відповідь на питання "що таке комунікація" і де можна застосувати цей термін.

визначення

Слово комунікація походить від латинського communicatio, що означає повідомлення або передачу. Тобто в загальному сенсі під комунікацією ми розуміємо обмін інформацією між співрозмовниками або ж передачу повідомлення від однієї особи іншій. Очевидним фактом є те, що якщо комунікація між двома і більше учасниками діалогу не буде ефективною, то люди будуть не в змозі домовитися про спільну мету. А комунікація - базис для існування будь-якої організації в суспільстві. Тому робимо висновок, що комунікація - термін, тісно пов`язаний із соціальною сферою життя людини.



Термін також задіяний в різних областях знань. Розглянемо докладніше, які види комунікації існують на сьогоднішній день:

  • Комунікація в рамках соціальних (громадських) наук (політологія, соціологія, культурологія, лінгвістика, філософія, історія і т. Д.) - Базисна наукова дисципліна, процес, спрямований на побудову взаємозв`язків між членами соціуму, на рішення всіляких цілей і завдань за допомогою мови і мови.
  • Комунікація в психології - спрямована на обмін інформацією між живими істотами, на установку контактів між конкретними людьми і групами людей. У даній сфері комунікація розглядається під кутом взаємин соціуму і особистості.
  • Масова комунікація - процес формування та відтворення масової свідомості всередині соціуму за допомогою якраз таки масової комунікації - всіляких органів ЗМІ: теле- і радіомовлення, періодика.
  • Міжкультурна комунікація - спілкування між представниками різних культур. Мається на увазі як безпосереднє спілкування між спільнотами, так і опосередковані комунікаційні засоби такі, як мова, писемність, мову.
  • Інженерні комунікації (мережі) - технічний термін, що позначає єдність комунікацій і споруд, спрямоване на використання в процесах тепло-, газо-, електро-, водовідведення.

Ще більше термінів і їх визначень шукайте в нашому розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!