» » » Що таке інформація?

Що таке інформація?

Що таке інформація?

Практично неможливо одним визначенням, коротко, пояснити, що таке інформація. Поняття це до сих пір є одним з найбільш спірних і обговорюваних в науці, і людство шукає якісь загальні властивості і якості, які притаманні цьому багатогранному поняттю. Але давайте спробуємо виділити найбільш точний набір смислів, який підпадає під термін "інформація".

Термін "інформація" походить від латинського слова informatio, яке перекладається на російську як уявлення, тлумачення, поняття, інформування тощо У сучасному побуті термін цей наповнюють різними смислами в різних областях людської діяльності. Так в технічному середовищі під інформацією мають на увазі якийсь набір символів, який несе в собі певні відомості. В оперативно-розшукової діяльності під інформацією мають на увазі якісь відомості про вчинки, характери, діях і біографіях цікавлять особистостей. У повсякденному житті, на побутовому рівні інформація - це сукупність всіх знань і відомостей, якими ми оперуємо. Новини, прогноз погоди, ціни на продукти і послуги, плітки, час доби або року - все це інфоріація.

Для чого потрібна інформація

Якщо в окремих випадках інформація потрібна нам, щоб підібрати одяг для виходу, порахувати необхідну суму грошей для походу в магазин або знайти і затримати небезпечного злочинця, то в більш широкому сенсі інформація потрібна всім нам для взаємодії з навколишнім світом. Звуки, які ми чуємо, кольору і силуети, які ми бачимо, температура, яку ми відчуваємо - все це є інформація для нас, але звуки самі по собі, як і все інше, не є інформацією, якщо їх нікому чути, бачити, сприймати , тому що інформація є не сам факт, а співвідношення між фактом, що несе інформацію, і споживачем інформації - нами.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!