» » » Що таке тизер?

Що таке тизер?

Що таке тизер?

Тизер - це рекламний ролик або повідомлення, який повинен привернути увагу користувача до товару за рахунок вмісту в ньому недостатньої інформації про продукт. Завдання тізера - оточити новий товар або послугу інтригою, забезпечивши йому тим самим підвищену увагу потенційних покупців.

Розберемося докладніше, що таке тизер.

Історія і сенс

Слово тизер з англійської перекладається як "жарт", "заманівка", що в загальному-то цілком і повністю пояснює сенс терміна. Як правило, тизер використовуються при просуванні нового продукту.

Першим тизером вважається рекламний плакат, що з`явився в 1906 році на трасах Сан-Франциско, з одним єдиним словом "Why?" (Чому). Звичайно, подібна річ не могла не зацікавити, а тому кожен періодично перевіряв - чи не з`явилася на плакаті нова інформація. Новою інформацією стала реклама бренду MJB Coffee, який моментально став відомий.

технологія

Як правило, тізерна компанія реалізується в два етапи. На першому етапі з`являється інтрига - питання або інформація, здатна зацікавити. На другому загадка розкривається. Тизери бувають як одноденні, коли розгадка стає відомою практично миттєво, і тижневі, коли нудитися очікуванням доводиться пару-трійку тижнів.

Успішний тизер повинен відповідати трьом параметрам:

  • оптимальний час - не можна розкривати загадку занадто рано, але і затягувати не можна;
  • логіка - між тизером і рекламується повинна бути зв`язок;
  • тизер повинен мати яскраву і креативну ідею.

Читайте також: Як заробити на рекламі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!