» » » Що таке бланк?

Що таке бланк?

Що таке бланк?

Слово «бланк» використовується в діловій сфері життя. Наприклад, що таке бланк зрозуміло з поліграфічної справи. З французької мови слово «бланк» перекладається як «чистий», «білий» і означає аркуш паперу, на якому надрукована назва установи, організації або підприємства, в якому даний документ буде використовуватися.

Нижче детально розкрито поняття бланка.

поняття бланка

На бланку відтворена постійна, незмінна інформація в одному певному форматі і на одному місці. Зазвичай бланки створюються і друкуються в друкарні, щоб в подальшому їх заповнювати. Спеціально призначені порожні місця існують для того, щоб вносити туди інформацію, набираючи її на друкарській машинці, комп`ютері або ж для написання від руки.

Великі підприємства використовуються бланки для оформлення документів, в яких зберігаються важливі відомості і інша інформація про підприємство. У канцелярії використовують анкетні бланки, які надаються, наприклад, людині, яка бажає влаштуватися на роботу. У деяких установах майбутній працівник зобов`язаний заповнити спеціальну анкету або бланк із зазначенням своїх даних.

Є також бланки, які називаються бланками суворої звітності. На них міститься серія або номер, вони реєструються і мають спеціальний режим використання.

Існують також фірмові бланки, які мають фірмову атрибутику того чи іншого підприємства, такі бланки можна назвати візитною карткою організації, що використовує їх. Деякі бланки виготовляють з паперу, що самокопіюється для швидкого поширення.

Якщо ви хочете дізнатися, як виготовляють бланки, читайте нашу статтю Як зробити бланк.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!